Ντέμης: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 30 για έναν λόγο»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης

i

©intime

Ντέμης: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 30 για έναν λόγο»

Sportal newsroom 21:35 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 21.09.2023

Τον λόγο για τον οποίο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αποκάλυψε ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σταμάτησε πρόωρα την καριέρα του, όντας μόλις 30 ετών. Ο στόχος του, ήταν βοηθήσει την ΑΕΚ, την ομάδα της καρδιάς του και να αποτρέψει την καταστροφή της. 

«Είχα πάει το καλοκαίρι του 2003 στην Ατλέτικο, για πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν 100% συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο. Τέλη Οκτωβρίου μιλούσα με έναν φίλο μου στο τηλέφωνο για κάποια επεισόδια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη και για πρώτη φορά από τη στιγμή που έφυγα σκεφτόμουν τι άφησα πίσω μου. Μάθαινα τα προβλήματα που υπήρχαν και από το Δεκέμβριο άρχισα να σκέφτομαι πώς θα σώσουμε την ΑΕΚ. Τον Ιανουάριο με κάλεσε η Ατλέτικο για ανανέωση και εκεί τους είπα ότι θα σταματήσω μετά το Euro γιατί θα αναλάβουμε την ΑΕΚ με σκοπό να τη σώσουμε γιατί έχει πολλά προβλήματα. Δεν θυμάμαι να είχα δυσκολευτεί να πάρω την απόφαση, αν και ήμουν στο ιδανικό περιβάλλον για να παίζω ποδόσφαιρο», δήλωσε για την απόφαση του, ενώ παράλληλα ανέφερε πως δεν μετάνιωσε καθόλου για την επιλογή του.

«Αν θα έκανα το ίδιο τώρα; Την ίδια απόφαση θα έπαιρνα. Εκείνο ένιωθα σωστό εκείνη τη στιγμή. Πάντα ήθελα να σταματήσω μικρός, να είμαι στην καλύτερη φόρμα και να μη με δει ο κόσμος σε χαμηλότερο επίπεδο. Δεν είχα στο μυαλό μου τα 30, 30 και μισό, αλλά τα 33. Και πάλι όμως το ίδιο θα έκανα», ήταν τα λόγια του.