ΑΕΚ: Ο «ρυθμιστής» Πινέδα και η σκέψη για Φερνάντες στην ενδεκάδα για το ματς με τον ΠΑΣ
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

ΑΕΚ: Ο «ρυθμιστής» Πινέδα και η σκέψη για Φερνάντες στην ενδεκάδα για το ματς με τον ΠΑΣ

Κώστας Τσίλης 09:00 - 03.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:34 - 27.02.2024

Ο ρόλος που θα πάρει ο Πινέδα, θα ρυθμίσει και τις υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ, με τον Φερνάντες να διεκδικεί και μάλιστα ως φαβορί, μια θέση βασικού

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει πολλές φορές πως θα ήθελε να μένει πιστός στο δόγμα "ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει". Όμως πολύ συχνά οι συγκυρίες δεν το επιτρέπουν στον Αργεντινό τεχνικό. Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της ενδεκάδας του σημερινού (20:00) με τον ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες" .

Θεωρητικά ο Αλμέιδα θα είχε ως αρχική ιδέα στο μυαλό του, να πάει και σ' αυτό το ματς με την ομάδα που έστησε ένα μικρό ποδοσφαιρικό πάρτι την προηγούμενη Τετάρτη στον Βόλο και κέρδιζε ήδη από το ημίχρονο με 0-3. Πρακτικά ωστόσο, οι απουσίες δεν το επιτρέπουν. Αν βέβαια η απώλεια του Λάζαρου Ρότα λόγω αδιαθεσίας ήταν απρόβλεπτη, αυτή του Νταμιάν Σιμάνσκι προέκυψε με απόφαση του Αργεντινού τεχνικού. 

Υπό την έννοια πως ο Αλμέιδα επέλεξε το ματς με τον ΠΑΣ, ανάμεσα στο εκτός έδρας με τον Βόλο και τα εντός με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, για να εκτίσει ο Πολωνός χαφ την μια αγωνιστική της τιμωρίας λόγω καρτών. Όμως αυτή η απουσία του Σιμάνσκι, πιθανότατα θα φέρει ντόμινο αλλαγών συνολικά στην ενδεκάδα. Διότι ο Αλμέιδα θα πάει και σε αλλαγές προσώπων αλλά και ρόλων.

Αυτό που συμβαίνει επί της ουσίας, είναι πως ο ρόλος που θα δώσει ο Αλμέιδα στον Ορμπελίν Πινέδα, είναι και αυτός που επί της ουσίας θα καθορίσει και τις υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα, από τον "κόφτη" και μπροστά. Υπάρχουν δυο εκδοχές για την τελική απόφαση του Αργεντινού τεχνικού. Η πρώτη, που μοιάζει και η επικρατέστερη καθότι πήρε τον μεγαλύτερο χρόνο στην δοκιμή, είναι να επιστρέψει ο Πινέδα στον ρόλο του οκταρο - εξαριού όπως είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου γύρου, δίπλα στον Γιόνσον.

Σ' αυτή την εκδοχή, ο Φερνάντες (όπως φάνηκε στην δοκιμή) είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει θέση στην τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ και ο Τσούμπερ είναι το αουτσάιντερ. Με τους Γκαρσία και Αραούχο να μένουν σταθεροί σ' αυτή την τριάδα. Όπως σταθερός θα μείνει και ο Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης. Άλλωστε είναι δύσκολο να μείνει στον πάγκο ο Ολλανδός φορ, με τέσσερα γκολ στα τρία τελευταία ματς. 

Υπάρχει ωστόσο και μια δεύτερη εκδοχή, με λιγότερες πάντως πιθανότητες να υλοποιηθεί, με τον Πινέδα να παραμένει σταθερός σ' ένα σχετικά ελεύθερο ρόλο στην τριάδα πίσω από τον φορ.  Σ' αυτή την περίπτωση το κενό του Σιμάνσκι δίπλα στον Γιόνσον στις θέσεις των αμυντικών χαφ, θα καλύψει ο Γαλανόπουλος. Άλλωστε ο Έλληνας μέσος είναι πλέον απολύτως ετοιμοπόλεμος. Πάντως η πρώτη εκδοχή, δηλαδή με τον Πινέδα στα χαφ, δείχνει να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τον Αλμέιδα.