Το γκολ του Σιντιμπέ υπό το βλέμμα του Εμπαπέ και το απίστευτο πάρτι κόντρα στη Μαρσέιγ (vid)

Σιντιμπέ

i

©intime

Το γκολ του Σιντιμπέ υπό το βλέμμα του Εμπαπέ και το απίστευτο πάρτι κόντρα στη Μαρσέιγ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 13:05 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 25.10.2023

Ο Γάλλος άσος της ΑΕΚ Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έχει παίξει έντεκα φορές κόντρα στη Μαρσέιγ κι έχει σκοράρει εναντίον της στην απίστευτη νίκη με 6-1.

Η ΑΕΚ έχει δύσκολη αποστολή την ερχόμενη Πέμπτη στο Βελοντρόμ με αντίπαλο τη Μαρσέιγ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League.

Αν κάποιος από τους παίκτες της Ένωσης γνωρίζει τη γαλλική ομάδα καλύτερα απ’ όλους, αυτός ασφαλώς είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο 31χρονος (29/7/92) Γάλλος δεξιός μπακ της Ένωσης έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του την ομάδα της Μασσαλίας έντεκα φορές.

Οι πέντε φορές ήταν με τη φανέλα της Λιλ και ακόμα έξι με τη φανέλα της Μονακό. Ο απολογισμός του είναι πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ο Σιντιμπέ, μάλιστα, έχει και αριθμούς κόντρα στους Μασσαλούς. Σημείωσε ένα γκολ και είχε τέσσερις ασίστ.

Αυτό που δεδομένα δεν θα ξεχάσει είναι το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μονακό στις 27 Αυγούστου 2017 για τη Ligue1. Τότε η εκπληκτική Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, η οποία είχε στις τάξεις της μεταξύ άλλων τους Εμπαμπέ, Φαλκάο, Ντιακαμπί, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, έκανε τρομερό ματς και διέλυσε τη Μαρσέιγ του Ρούντι Γκαρσία με 6-1!

Ο παίκτης της ΑΕΚ ξεκίνησε βασικός και στο 68’ με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 5-0. Ο Σιντιμπέ σ’ εκείνον τον αγώνα αντικαταστάθηκε στο 80’ από τον Αλμανί Τουρέ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρισκόταν στον πάγκο. Δεν έπαιξε καθόλου κι έβλεπε τους πιο έμπειρους συμπαίκτες του να διαλύουν τη νυν αντίπαλο της Ένωσης.

Δείτε το γκολ του Σιντιμπέ κόντρα στη Μαρσέιγ στο επίσημο κανάλι της Ligue 1 στο youtube:

Σε ό,τι αφορά τις ασίστ, η πρώτη ήταν στις 21/12/14 στην ήττα της Λιλ στο Βελοντρόμ με 2-1. Πάλι ήταν βασικός και στο 68’ σέρβιρε στον Γκουεγέ για το 1-1.

Στις 15/1/17 η Μονακό συνέτριψε 4-1 τη Μαρσέιγ εκτός έδρας. Ο Σιντιμπέ είχε αγωνιστεί αριστερό μπακ και στο 21’ έδωσε ασίστ στον Φαλκάο για το 0-2.

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ο Άγιαξ τελείωσε τον Μορίς Στάιν - Αναλαμβάνει πρώην άσος του ΠΑΟΚ!
EUROPA LEAGUE

19:52 - 23.10.2023

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ο Άγιαξ τελείωσε τον Μορίς Στάιν - Αναλαμβάνει πρώην άσος του ΠΑΟΚ!

Ο Μορίς Στάιν, όπως αναμενόταν, αποχωρεί από τον Άγιαξ και δεν θα τον συναντήσει η ΑΕΚ στο δεύτερο ματς στο Άμστερνταμ. Νέος τεχνικός, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Χέντβιγκες Μαντούρο.

Στις 28/1/18 Μονακό και Μαρσέιγ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Βελοντρόμ. Ο Σιντιμπέ στο 4’ είχε την ασίστ στον Μπαλντέ για το 0-1 και στο 51’ στον Φαμπίνιο για το τελικό 2-2! Αγωνίστηκε, μάλιστα, ξανά αριστερό μπακ.

Δείτε τις δύο ασίστ του Σιντιμπέ: