Οι λόγοι που ο Αλμέιδα ακολουθεί την πρακτική της... απομόνωσης για τον τελικό του κυπέλλου
i

ΑΕΚ, προπόνηση/©intime

Οι λόγοι που ο Αλμέιδα ακολουθεί την πρακτική της... απομόνωσης για τον τελικό του κυπέλλου

Κώστας Τσίλης 23:09 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 23.05.2023

Σε αντίθεση μ' ότι είχε συμβεί στην τελική ευθεία των Play Offs, για τον τελικό του κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα έχει προτιμήσει τακτική... απομόνωσης της ομάδας και το Sportal.gr εξηγεί τους λόγους

Η ΑΕΚ στην τελική ευθεία της μάχης των Play Offs, έπαιξε μια σειρά από ντέρμπι, τα οποία επί της ουσίας έκριναν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πριν από τα καθοριστικά εκτός έδρας ματς, τόσο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όσο και με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, είχε στηθεί από τον κόσμο της ΑΕΚ ένα ανεπανάληπτο πάρτι στήριξης της ομάδας, λίγο πριν την αναχώρηση από το ξενοδοχείο. 

Δεν ήταν κάτι που ο Ματίας Αλμέιδα ή οι παίκτες του, είχαν ζητήσει να γίνει. Όμως ο Αργεντινός τεχνικός θεωρούσε πως επιδρούσε εξαιρετικά θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Όχι μόνο διότι αντιλαμβανόντουσαν πόσο πολύ θέλει ο κόσμος το πρωτάθλημα, ούτε μόνο επειδή "φτιαχνόντουσαν" ψυχολογικά. Αλλά κυρίως επειδή ο Αλμέιδα ήξερε πως αυτό ανεβάζει και την αυτοπεποίθηση των παικτών, διότι καταλαβαίνουν πόσο πολύ τους εμπιστεύεται ο κόσμος. 

Τώρα ενόψει του τελικού του κυπέλλου, η λογική του Αλμέιδα είναι εντελώς διαφορετική. Με τον τρόπο του έδειξε, πως δεν ήθελε να υπάρξει κανένα ανάλογο πάρτι από τον κόσμο πριν από την αναχώρηση της ομάδας, εξ ου και η τελευταία προπόνηση όπως ήδη διαβάσατε στο Sportal.gr, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που είχε φανεί ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ, ήταν πως ο Αργεντινός τεχνικός είχε αποφασίσει να ακολουθήσει μια τακτική... απομόνωσης της ομάδας. 

Ο Αλμέιδα κρίνει πως την δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό που είναι πιο σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είναι να παραμείνουν απολύτως προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Είναι πολύ νωπό όλο αυτό που έζησαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ, επομένως έχουν εισπράξει όλη την στήριξη και ξέρουν καλά πόσο πολύ τους πιστεύει ο κόσμος. Αυτό που ο Αλμέιδα θεωρεί, είναι πως μετά απ' όλο αυτό που έζησε η ομάδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει είναι για απόλυτη συγκέντρωση. Με κλειστές προπονήσεις, ακόμα και με μια επιπλέον διανυκτέρευση της αποστολής στο ξενοδοχείο, μετά την σημερινή δουλειά στα Σπάτα.