ΑΕΚ: Οι παίκτες ήξεραν την ενδεκάδα με Ολυμπιακό, πριν από το ματς με τον Ατρόμητο
i

ΑΕΚ, πανηγυρισμοί/©intime

ΑΕΚ: Οι παίκτες ήξεραν την ενδεκάδα με Ολυμπιακό, πριν από το ματς με τον Ατρόμητο

Κώστας Τσίλης 08:36 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 10.02.2023

Ο Αλμέιδα είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για το αγωνιστικό πλάνο που είχε και για τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, πριν καν το ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο

Για κάποιους οι αποφάσεις του Ματίας Αλμέιδα για το βασικό σχήμα του πρώτου ημιτελικού, προκάλεσαν από έκπληξη εως ακόμα και παγωμάρα, όταν ανακοινώθηκε η ενδεκάδα. Κάποιοι είχαν αρχίσει να υποπτεύονται τι σκόπευε να κάνει ο Αργεντινός τεχνικός, ήδη από τις επιλογές που έκανε στην αποστολή παραμονή του ματς. Όμως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν απολύτως ενήμεροι για το σχέδιο του Αλμέιδα, πολλές μέρες πριν. 

Όταν μετά το ματς με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ ξεκινούσε την προετοιμασία της για τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά και τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, ο Αργεντινός τεχνικός είχε κάνει ομιλία στα αποδυτήρια στα Σπάτα. Και εκείνο που είχε μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του, ήταν πως είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του και για τα δυο παιχνίδια και όχι μόνο το πρώτο σε χρονική σειρά. Είχε ξεκαθαρίσει πως τους υπολογίζει όλους όσους βρίσκονται στο ρόστερ. 

Στο μεγαλύτερο ρίσκο του, ο Αλμέιδα πήρε την μεγαλύτερη νίκη του
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:31 - 10.02.2023

Στο μεγαλύτερο ρίσκο του, ο Αλμέιδα πήρε την μεγαλύτερη νίκη του

Η ΑΕΚ κέρδισε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά από 5 χρόνια γιατί έχει πλέον έδρα, έχει αποδεδειγμένα καλή ομάδα, αλλά έχει και έναν Αλμέιδα που ξέρει να κρατά ισορροπίες και δικαιοσύνη, με κάθε ρίσκο. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Κυρίως όμως είχε προαναγγείλει, πως οι περισσότεροι από την ενδεκάδα που θα έπαιζε (αν γινόταν) το ματς στο Περιστέρι, δεν θα ήταν βασικοί και στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι θα κρατούσε σταθερό ο Αλμέιδα, το μοντέλο που ακολουθεί από τότε που μπήκε το κύπελλο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός κατέστησε σαφές πως εμπιστεύεται απόλυτα όλους τους παίκτες, που σε κάθε ένα απ' αυτά τα ματς, θα κληθούν να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν. 

Αυτό το πλάνο, δεν επηρεάστηκε από το γεγονός πως τελικά δεν έγινε το παιχνίδι στο Περιστέρι. Και ο λόγος είναι πως οι αποφάσεις δεν είχαν να κάνουν με τυχόν κόπωση κάποιων παικτών και φρεσκάρισμα της ενδεκάδας από Κυριακή σε Πέμπτη. Οι αποφάσεις του Αλμέιδα αφορούσαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης υλικού που ακολουθεί από την αρχή της σεζόν και θα το κάνει μέχρι και το τέλος της.