Όλα ανοιχτά στην ΑΕΚ για την θέση του τερματοφύλακα, κυρίως λόγω Στάνκοβιτς
i

Τσίτσαν Στάνκοβιτς/©intime

Όλα ανοιχτά στην ΑΕΚ για την θέση του τερματοφύλακα, κυρίως λόγω Στάνκοβιτς

Κώστας Τσίλης 12:16 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 27.05.2023

Είναι πολύ πιθανό να ανοίξει συζήτηση στην ΑΕΚ για τερματοφύλακα στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, στο ενδεχόμενο που θα προκύψουν εξελίξεις με τον Στάνκοβιτς.

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έχει το φετινό καλοκαίρι και τόσο πολλή δουλειά ως προς την μεταγραφική ενίσχυση. Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα θα ζητήσει περιορισμένες και κυρίως στοχευμένες κινήσεις, που θα κάνουν ακόμα πιο ισχυρό, το ρόστερ που υπάρχει αυτή την στιγμή. Φυσικά μπορεί στην πορεία κάποιες εξελίξεις, να ανοίξουν μεταγραφική συζήτηση. Όπως για παράδειγμα με το θέμα του τερματοφύλακα

Η ΑΕΚ φέτος έπαιξε σχεδόν ολόκληρο το πρωτάθλημα με βασικό τον Γιώργο Αθανασιάδη και το κύπελλο με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ωστόσο η σεζόν είχε ξεκινήσει με προοπτική τα πράγματα να λειτουργήσουν αντίστροφα. Για τον Αλμέιδα όμως ήταν ζήτημα δικαιοσύνης να κρατήσει ο Αθανασιάδης την θέση του βασικού, που κέρδισε μέσα από τις εμφανίσεις του. Παρόλα αυτά ο Στάνκοβιτς και με βάση το υψηλό του συμβόλαιο αλλά κυρίως με το πως αισθάνεται ο ίδιος, αποκτήθηκε ως βασικός. 

Η απόρριψη της πρότασης μαμούθ για Γκαρσία, φανερώνει και τις προθέσεις της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:30 - 26.05.2023

Η απόρριψη της πρότασης μαμούθ για Γκαρσία, φανερώνει και τις προθέσεις της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ ούτε βιάζονται αλλά ούτε και καίγονται για να παραχωρήσουν τον Γκαρσία στην φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και αυτό φάνηκε (και) από την απόρριψη της πρότασης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο Αυστριακός τερματοφύλακας στην κάμερα της Nova, μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου στον οποίο έπαιξε στην ενδεκάδα και ήταν και πολύ καλός. «Δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό, αλλά στη διάρκεια της σεζόν τα έδωσα όλα για να βοηθήσω στα ματς που έπαιξα. Θα σκεφτώ το μέλλον μου, έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου, όμως θέλω να παίζω περισσότερο».

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Στάνκοβιτς έβαλε ένα πλαίσιο για το πως βλέπει το μέλλον του. Δεδομένα ο ίδιος θέλει να παίζει βασικός. Ο Αλμέιδα δεν έχει σταματήσει να πιστεύει στον Αυστριακό τερματοφύλακα και αν δει στην προετοιμασία πως αξίζει να πάρει ξανά την θέση, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να του την δώσει. Σε καμία περίπτωση ωστόσο, δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία να του το εγγυηθεί. Όπως δεν θα έκανε και με κανέναν ποδοσφαιριστή του. 

Είναι λοιπόν πιθανό να ψαχτεί ο Στάνκοβιτς για να φέρει μια πρόταση στην ΑΕΚ. Και στην Ένωση είναι πάγια πολιτική τους, να μην απορρίπτουν καμία πρόταση πριν την αξιολογήσουν. Αν λοιπόν προκύψει κάτι τέτοιο και η πρόταση είναι συμφέρουσα για την ΑΕΚ, τότε είναι πιθανό να παραχωρηθεί ο Αυστριακός. Και τότε φυσικά η ΑΕΚ θα βγει στην μεταγραφική αγορά. Άλλωστε και γι αυτό το ενδεχόμενο οι άνθρωποι της Ένωσης, δηλαδή ο Παναγιώτης Κονέ και ο Ράντεκ Κουχάρσκι, είναι πανέτοιμοι. Όπως και για κάθε θέση που μπορεί να προκύψει ανάγκη.