Η νέα φανέλα του Γιάννη, το φιλί στο μάγουλο και όλα όσα είναι το πραγματικό ποδόσφαιρo
i

© Intime

Η νέα φανέλα του Γιάννη, το φιλί στο μάγουλο και όλα όσα είναι το πραγματικό ποδόσφαιρo

Κώστας Τσίλης 10:50 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 31.10.2023

Όλα όσα έγιναν με τον μικρό Γιάννη τόσο πριν, όσο και κυρίως μετά από το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι ο ορισμός του πραγματικού ποδοσφαίρου.

Την εικόνα με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν στον Βόλο την κατάκτηση του κυπέλλου, μαζί με τον μικρό Γιάννη που είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, δύσκολα υπάρχει περίπτωση κάποιος ποτέ να την λησμονήσει. Είναι σίγουρα η πιο δυνατή ολόκληρης της περυσινής σεζόν. Όλα όσα έγιναν όμως χθες με τον Γιάννη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τόσο πριν όσο κυρίως μετά την λήξη του ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, αποτελούν τον ορισμό του πραγματικού ποδοσφαίρου. 

Όπως ήδη διαβάσατε στον Sportal.gr, ο Γιάννης είχε πάει νωρίς μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του και φορώντας την φανέλα του αγαπημένου του ΠΑΟΚ, έξω από το γήπεδο. Φωτογραφήθηκε στην πλατεία του αετού, αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ και μάλιστα με την φράση "κράτα γερά ρε μάγκα, να μπορείς να βλέπεις πάντα την ομάδα σου". 

Παρακολούθησε το ματς μαζί με τους οπαδούς της Ένωσης στις ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ. Και αυτό που ακολούθησε μετά την λήξη του παιχνιδιού, ήταν όχι απλώς οι πιο δυνατές εικόνες της φετινής σεζόν. Αλλά είναι όλα αυτά που κάνουν το ποδόσφαιρο κάτι πολύ πιο σημαντικό, από ένα άθλημα. 

Οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν τον γύρο του γηπέδου μετά τη νίκη τους για να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την στήριξη. Πρώτα ο Κώστας Γαλανόπουλος και μετά ο Πέτρος Μάνταλος, πλησίασαν πιο κοντά προς την μεριά της εξέδρες που ήταν ο μικρός Γιάννης. Δεν είχαν τίποτα προσχεδιασμό, τίποτα κανονισμένο. Αμέσως όμως μόλις είδαν τον Γιάννη, που εκτός από τον τελικό του κυπέλλου τον έχουν ξανασυναντήσει και σε ματς της εθνικής. 

Έτρεξαν αμέσως κοντά του. Πρώτος ο Γαλανόπουλος. Ο Γιάννης τρελός οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά κοντά του να τον χαιρετάει τον εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, τρελάθηκε από την χαρά του. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Γαλανόπουλος έβγαλε και του έδωσε την φανέλα του. 

Ακολούθησε ο Μάνταλος. "Πως είσαι παιχταρά μου, καλά είσαι;" του είπε και του Γιαννάκη το πρόσωπο έλαμψε ξανά, παρόλο που λίγο πριν η αγωνία του ήταν που είναι ο Βίντα γιατί ήθελε να τον δει και αυτόν. Τότε ο Μάνταλος άπλωσε τα χέρια του και πήρε στην αγκαλιά του τον Γιάννη. Η εξέδρα ξέσπασε σε χειροκρότημα. Και τότε χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, ο Γιάννης έδωσε στον Μάνταλο ένα φιλί στο μάγουλο. 

Ο Αλμέιδα έβγαλε από το καπέλο του, τη νταμπλούχο ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:39 - 30.10.2023

Ο Αλμέιδα έβγαλε από το καπέλο του, τη νταμπλούχο ΑΕΚ

Με κομβικές απουσίες, με κούραση σωματική και πνευματική απ' όσα έγιναν στο Βελοντρόμ, ο τεράστιος προπονητής που λέγεται Αλμέιδα, βρήκε τρόπο να βγάλει απέναντι στον πλήρη ΠΑΟΚ, την ομάδα που πέρυσι σάρωσε τα πάντα και που δεν αντιμετωπίζεται. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Πρέπει να ήταν το πιο... ακριβό πριμ που είχε πάρει ποτέ ο Μάνταλος μετά από παιχνίδι. Γιατί όλες αυτές οι στιγμές και οι εικόνες ήταν πολύτιμες. Και σπάνιες και αυτές που δείχνουν τι μπορεί να κάνει και τι πραγματικά μπορεί να δώσει το ποδόσφαιρο.