H χρηματιστηριακή αξία ΑΕΚ και Ολυμπιακού που «κοντράρονται» στην Opap Arena

Τσούμπερ - Ελ Καμπί

i

©intime

H χρηματιστηριακή αξία ΑΕΚ και Ολυμπιακού που «κοντράρονται» στην Opap Arena

Κωνσταντίνος Ζήκος 23:11 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 16.09.2023

Η Super League επιστρέφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού «έρχεται» το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στην Opap Arena για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Opap Arena για την 4η αγωνιστική της Super League, σε ένα παιχνίδι που έρχεται αμέσως μετά την επιστροφή από τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Αμφότεροι, είχαν πολλές απουσίες στο μεσοδιάστημα λόγω των διεθνών, αλλά πλέον «μπαίνουν στη τελική ευθεία» για το μεγάλο παιχνίδι.

Το μυαλό των Αλμέιδα και Μαρτίνεθ, έχει προφανώς εστιάσει στη καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ομάδων τους, καθώς πρόκειται για ένα απαιτητικό παιχνίδι. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και για τους δύο. Λίγο νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει και το άλλο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη.

Τώρα, θα εστιάσουμε στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, βλέποντας τα ρόστερ των δύο ομάδων και τη χρηματιστηριακή τους αξία, βάσει του «Τransfermarkt».

H αξία της Ένωσης φτάνει τα 61,45 εκατομμύρια ευρώ. ποσό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία της. Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη έχουν χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 108,6 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΕΚ

Ο παίκτης με την υψηλότερη αξία στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι ο Λιβάι Γκαρσία, με τη τιμή του να φτάνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Με 5 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθεί ο Ορμπελίν Πινέδα και με 4 εκατομμύρια ο Αρόλντ Μουκουντί. Η πρώτη πεντάδα κλείνει με Γκατσίνοβιτς και Πισάρο, των οποίων η αξία εκτιμάται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ακριβότερη ενδεκάδα της ΑΕΚ βάσει του «Transfermarkt», στο γνωστό της σύστημα, το 4-4-2 σε ρόμβο:

Aθανασιάδης: 1,8 εκατομμύρια ευρώ
Σιντιμπέ: 2,5 εκατομμύρια ευρώ
Βίντα: 1,8 εκατομμύρια ευρώ
Μουκουντί: 4 εκατομμύρια ευρώ
Μοχαμάντι: 1,8 εκατομμύρια ευρώ
Γιόνσον: 3 εκατομμύρια ευρώ
Πινέδα: 5 εκατομμύρια ευρώ
Γκατσίνοβιτς: 3,5 εκατομμύρια ευρώ
Eλίασον: 2,5 εκατομμύρια ευρώ
Aραούχο: 3 εκατομμύρια ευρώ
Λιβάι Γκαρσία: 7 εκατομμύρια ευρώ

Ωστόσο η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ, αναμένεται να απαρτίζεται από τους: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνκσι, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Πόνσε.

Ολυμπιακός

Ακριβότερος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος, ο Ντανιέλ Ποντένσε με αξία που φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί ο Σκάρπα στα 10 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τον Μαντί Καμαρά. Στα 8 εκατομμύρια εκτιμάται η αξία του Σαντιάγκο Έσε και με 6 εκατομμύρια κοστολογούνται οι Μπιέλ και Μασούρας.

Η ακριβότερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού βάσει «Transfermarkt» σε σύστημα 4-2-3-1:

Τζολάκης: 1,5 εκατομμύρια ευρώ
Ροντινέι: 1,3 εκατομμύρια ευρώ
Ρέτσος: 2 εκατομμύρια ευρώ
Πορόσο: 3 εκατομμύρια ευρώ
Ρίτσαρντς: 5 εκατομμύρια ευρώ
Έσε: 8 εκατομμύρια ευρώ
Kαμαρά: 8 εκατομμύρια ευρώ
Σκάρπα: 10 εκατομμύρια ευρώ
Ποντένσε: 20 εκατομμύρια ευρώ
Σολμπάκεν: 3,5 εκατομμύρια ευρώ
Eλ Καμπί: 3,5 εκατομμύρια ευρώ
 

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας, Μπιέλ και Ελ Καμπί.