Ο «καρτάκιας» Μαριάνι, η αποβολή στον Έρικ Τεν Χαχ και οι διαμαρτυρίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Μπαρτσελόνα - Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ

i

Μπαρτσελόνα - Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ/©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Ο «καρτάκιας» Μαριάνι, η αποβολή στον Έρικ Τεν Χαχ και οι διαμαρτυρίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Κώστας Τόπας 11:56 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 10.03.2023

Ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι, που ήταν ο διαιτητής του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην φάση των «32» του Europa League πριν λίγες μέρες, θα διευθύνει το ελληνικό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Για το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στην «OPAP Arena», η ΚΕΔ όρισε τον Ιταλό, Mαουρίτσιο Μαριάνι. Πρόκειται για διαιτητή από την πρώτη κατηγορία της UEFA ενώ μάλιστα ήταν τέταρτος του Ντανιέλε Ορσάτο στο Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, το βράδυ της Τετάρτης (08/03).

Ο Ιταλός ρέφερι θα διευθύνει αγώνα στην Ελλάδα για πρώτη φορά, μιας και η μοναδική φορά που έχει σφυρίξει παιχνίδι ελληνικής ομάδας ήταν στον αγώνα μεταξύ της Μόλντε και του Άρη στην Νορβηγία στα προκριματικά του Europa League την σεζόν 2019-2020. Τη φετινή σεζόν έχει διευθύνει τρία ματς για τους ομίλους του Champions League, Ρεάλ - Λειψία 2-0, Σεβίλλη - Ντόρμουντ 1-4 και Λεβερκούζεν - Κλαμπ Μπριζ 0-0. Επίσης ήταν στο Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 για τα Playoffs του Europa League, σε ένα παιχνίδι που οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν έντονα παράπονα από τον Ιταλό. Έκανε ντεμπούτο στη Serie A το 2013 και έγινε διεθνής το 2019.

Η αποβολή στον Έρικ Τεν Χαχ και οι διαμαρτυρίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζιλς Κουντέ, συγκρούστηκε με τον Μάρκους Ράσφορντ, λίγο έξω από την περιοχή, καθώς ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτρεχε προς το τέρμα σε μια αντεπίθεση. Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός έπεσε στο έδαφος και ο προπονητής των «κόκκινων Διαβόλων» Έρικ Τεν Χαχ ζήτησε την αποβολή του αμυντικού. Ωστόσο, ο διαιτητής Μαουρίτσιο Μαριάνι δεν καταλόγισε φάουλ και αντίθετα απέβαλε τον προπονητή της Γιουνάιτεντ για την οργισμένη αντίδρασή του.

Ο Ολλανδός κόουτς ήταν εξοργισμένος από την απόφαση, η οποία, κατά την άποψή του, θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη στον πρώτο γύρο των Play Offs του Europa League.

«Ένα σημείο που είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι ήταν στο 2-1, όταν έγινε ένα ξεκάθαρο φάουλ στον Μάρκους Ράσφορντ. Μπορούμε να συζητήσουμε αν είναι μέσα ή έξω από το κουτί, αλλά είναι σίγουρα κόκκινη κάρτα. Ρώτησα τον διαιτητή 'γιατί' και μου είπε ότι ήταν έξω από το κουτί και δεν ήταν φάουλ. Ο επόπτης γραμμών και ο διαιτητής ήταν σε πολύ καλή θέση και νομίζω ότι είχαμε και το VAR, οπότε ήταν μια πραγματικά κακή απόφαση. Ίσως [οι διαιτητές] να [επηρεάστηκαν] από την πίεση που άσκησε η Μπάρτσα, αλλά δεν μπορούν να είναι έτσι σε αυτό το υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τεν Χαχ για να συμπληρώσει ο Ράσφορντ:

«Δεν το έχω ξαναδεί, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο επόπτης γραμμών ή ο διαιτητής πιστεύει ότι έπεσα. Άγγιξα την μπάλα πριν από εκείνο, το πόδι μου είναι μπροστά από τη μπάλα και εκείνος χτυπάει το πόδι μου. Είναι ξεκάθαρη επαφή και ήταν 100% φάουλ».

Το ρεπερτόριο του Μαουρίτσιο Μαριάνι έχει λίγο απ' όλα

Το… ρεπερτόριο του Μαουρίτσιο Μαριάνι έχει τα πάντα! Έχει διευθύνει 312 ματς και θεωρείται «καρτάκιας» αφού έχει δώσει σε αυτά 1438 κίτρινες κάρτες. Έχει επίσης 43 δεύτερες κίτρινες, 82 απευθείας αποβολές και έχει καταλογίσει 105 πέναλτι. Μάλλον θα δούμε ένα ντέρμπι με μπόλικες καρτούλες…