Οταν ο Αλμέιδα συνάντησε την Μαρσέιγ με Ίντερ και Λάτσιο (vids)

Ματίας Αλμέιδα

i

©Photo by Nigel French/EMPICS via Getty Images/Ideal Images

Οταν ο Αλμέιδα συνάντησε την Μαρσέιγ με Ίντερ και Λάτσιο (vids)

Κώστας Τόπας 11:30 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 24.10.2023

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει από πρώτο χέρι την Μαρσέιγ, μιας και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχε αντιμετωπίσει τους Μασσαλούς ως παίκτης της Ίντερ και της Λάτσιο.

Ο Ματίας Αλμέιδα εντυπωσιάζει στην πρώτη προπονητική παρουσία του σε σύλλογο της γηραιάς ηπείρου, οδηγώντας την ΑΕΚ σε μεγάλες στιγμές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τον Αργεντινό να έχει πάντως να επιδείξει ένα σπουδαίο παλμαρέ και ως ποδοσφαιριστής.

Μία από τις ομάδες στις οποίες έγραψε ξεχωριστές σελίδες στην καριέρα του ήταν η Λάτσιο, την οποία τίμησε από το 1997 μέχρι το 2000, με τους αετούς της Ρώμης να μην έχουν ξεχάσει ακόμα και σήμερα την προσφορά του στην ομάδα τους. Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ματίας Αλμέιδα αγωνίστηκε μεταξύ άλλων και στην Ίντερ, με την οποία κατέγραψε 47 εμφανίσεις, έχοντας απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ τη διετία 2002-04.

Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα την Μαρσέιγ το βράδυ της Πέμπτης (26/10, 19:45) για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League. Ωστόσο, ο Αλμέιδα γνωρίζει από πρώτο χέρι τη γαλλική ομάδα, μιας και την είχε συναντήσει στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος τεχνικός της ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπος κόντρα στους Μασσαλούς ως παίκτης της Λάτσιο τη σεζόν 1999/00. Οι «Λατσιάλι» είχαν κληρωθεί με την Μαρσέιγ για τον 4ο όμιλο του Champions League, με τον Αλμέιδα να αγωνίζεται στο ένα από τα δύο παιχνίδια με τους Γάλλους, ως αλλαγή. Για την ιστορία πάντως, η ομάδα του Αργεντινού προπονητή νίκησε και τις δύο φορές την Μαρσέιγ με 2-0 κι έπειτα με 5-1 και στο τέλος πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η επόμενη φορά που η Μαρσέιγ βρέθηκε στο δρόμο του Ματίας Αλμέιδα, ήταν για τα προημιτελικά του UEFA Cup τη σεζόν 2003/04, όταν ο «Πελάδο» φορούσε τη φανέλα της Ίντερ. Τότε, οι αγώνες για τη συγκεκριμένη φάση ήταν διπλοί και οι «νερατζούρι» δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση μιας και γνώρισαν ήττες με 1-0 και στα δύο ματς. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, αγωνίστηκε ως βασικός και στις δύο αυτές αναμετρήσεις.