Όταν ο Τερίμ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (pics & vid)
i

© Intime

Όταν ο Τερίμ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ (pics & vid)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:22 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 11.01.2024

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τον Φατίχ Τερίμ να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ένωση για δεύτερη φορά στην καριέρα του...

Το βράδυ της Κυριακής (14/1, 20:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena» στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Από τη μία η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα, που θέλει τη νίκη ώστε να προσπεράσει το Τριφύλλι και να ανέβει στην κορυφή και από την άλλη οι «πράσινοι» που επίσης θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν πρώτοι και να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον Δικέφαλο στους 5 βαθμούς.

Μάλιστα, αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που ο Φατίχ Τερίμ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Γιατί γενικά στην καριέρα του ο Τούρκος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει ξανά την Ένωση. Και μάλιστα όχι πολύ παλιά...

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2018 ο Δικέφαλος έδωσε ένα φιλικό στο ΟΑΚΑ με τη Γαλατασαράι του Τερίμ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πρωταθλητές και έδιναν πρόβα τζενεράλε ενόψει των προκριματικών του Champions League κόντρα στην τότε ομάδα του τεχνικού Τριφυλλιού, η οποία ήταν επίσης πρωταθλήτρια στη χώρα της.

Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22΄ (Μαϊκόν), αλλά Λιβάγια (34΄), Μπακασέτας (51΄) και Μάνταλος (56΄) έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Ο Μαϊκόν βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 67' και έγραψε το τελικό 3-2 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Σε εκείνη την αναμέτρηση είχαν αγωνιστεί τρεις παίκτες οι οποίοι βρίσκονται και τώρα στην ΑΕΚ. Ο λόγος για τους Πέτρο Μάνταλο, Κώστα Γαλανόπουλο και Έκι Πόνσε.

Αυτό που κατάφερε ο Άρης στην OPAP Arena δεν το έχει κάνει κανείς!

Αυτό που κατάφερε ο Άρης στην OPAP Arena δεν το έχει κάνει κανείς!

Δεν είναι μόνο η ισοπαλία που πήρε ο Άρης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να είναι 100% μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε -μόνος αυτός- στην ΑΕΚ...

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο το καλοκαίρι είχε γίνει η τραγωδία στο Μάτι και οι παίκτες της τουρκικής ομάδας είχαν κάνει προθέρμανση με t-shirt που έγραφαν: «Γείτονες είμαστε κοντά σας, καλή δύναμη!». Το μήνυμα τους για το Μάτι είχαν στείλει και οι οπαδοί της ΑΕΚ με διάφορα πανό.

ΑΕΚ: Μπάρκας, 2. Μπακάκης (82΄ Γκάλο) 4. Οικονόμου (65΄ Τσόσιτς) 5. Λαμπρόπουλος, 3. Λόπες (65΄ Χουλτ) 25. Γαλανόπουλος (65΄ Πόνσε) 8. Σιμόες (82΄ Μοράν) 14. Μπακασέτας (82΄ Γιακουμάκης) 20. Μάνταλος (92΄ Αλμπάνης) 17. Κλωναρίδης (65΄ Μπογέ) 10. Λιβάια (72΄ Αλεφ).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Ισμαήλ, Ναγκατόμο, Μαϊκόν, Σερντάρ, Καρόλ, Φερνάντο, Σελτσούκ, Μπελχαντά, Χένρι, Ροντρίγκες, Γκομίς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Τσαλίκ, Γκουμούς, Ντονκ, Ακγκούν, Καρνουτσού, Τσελίκ, Φεγκουλί, Κολ.