Η ΑΕΚ πάει στο Χαριλάου για πλεονέκτημα τίτλου!
i

© Intime

Η ΑΕΚ πάει στο Χαριλάου για πλεονέκτημα τίτλου!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:30 - 02.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 02.03.2024

Το παιχνίδι με τον Άρη στο Χαριλάου για την ΑΕΚ είναι must win, προκειμένου να τη βρει στην κορυφή το τέλος της κανονικής διάρκειας. Και να έχει ένα σημαντικό αβαντάζ...

Το απόγευμα της Κυριακής (2/3, 19:30) η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 26η -και τελευταία της κανονικής διάρκειας- αγωνιστική της Stoiximan Super League. Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν, αφού έχει προηγηθεί το ματς του πρώτου γύρου, όπου οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 στην «OPAP Arena», αλλά και τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου, τα οποία έληξαν ισόπαλα (0-0, 1-1) και οι Θεσσαλονικείς προκρίθηκαν στα πέναλτι.

Από τη μία οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πέρα από το γόητρο δεν έχουν κάποιο ισχυρό κίνητρο και θεωρείται δεδομένο ότι θα εμφανιστούν με πολλές αλλαγές για να αποφευχθούν τραυματισμοί και να παραμείνουν φρέσκοι κάποιοι ποδοσφαιριστές που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Και από την άλλη η Ένωση, για την οποία η νίκη αποτελεί μονόδρομος, προκειμένου να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί και να μπει ως πρώτη στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο το ψυχολογικό κομμάτι. Σε περίπτωση που το τέλος της κανονικής διάρκειας τη βρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τότε θα έχει έναν... άσο στο μανίκι εν όψει της συνέχειας.

Το πλεονέκτημα τίτλου που θέλει να πάρει η ΑΕΚ στο Χαριλάου

Είναι ξεκάθαρο πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως και το πιο ανταγωνιστικό στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και οι αποστάσεις να είναι μικρές. Και όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό να πάει έτσι η κατάσταση μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των playoffs. Τι σημαίνει αυτό; Πως η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Η ΑΕΚ λοιπόν θέλει το «τρίποντο» κόντρα στον Άρη όχι απλά για να μπει με τον... αέρα της πρωτοπόρου στα playoffs, αλλά για να έχει και ένα σημαντικό αβαντάζ. Ποιο είναι αυτό; Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά...

Σε περίπτωση που το τέλος του πρωταθλήματος βρει δύο (η και περισσότερες) ομάδες «αγκαλιά» στην κορυφή (ποιος μπορεί να αποκλείσει αυτό το σενάριο στο φετινό πρωτάθλημα;), υπάρχουν κάποια κριτήρια κατάταξης, ώστε να καταλήξει σε μία ομάδα η κούπα. Το πρώτο αφορά το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες, το δεύτερο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες και το τρίτο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Αν λοιπόν η ΑΕΚ περάσει νικηφόρα από το Χαριλάου και τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια τότε αυτομάτως θα ξέρει πως σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή με κάποια άλλη ομάδα στο τέλος (και ισοβαθμίας στα πρώτα δύο κριτήρια) ο τίτλος θα είναι δικός της!