ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Οι 11άδες του μεγάλου ντέρμπι - Έκπληξη από τον Γιοβάνοβιτς
i

Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα / © Intime

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Οι 11άδες του μεγάλου ντέρμπι - Έκπληξη από τον Γιοβάνοβιτς

Sportal newsroom 18:50 - 08.01.2023

Οι επιλογές των Ματίας Αλμέιδα και Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι της OPAP Arena.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο χορτάρι της OPAP Arena (19:30), στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής.

Ο Ματίας Αλμέιδα άφησε στον πάγκο τους Ρότα και Μάνταλο που έχασαν προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες και πήγε σε ένα μάλλον αναμενόμενο σχήμα με τους Αθανασιάδη, Σιντιμπέ, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκαρσία και Αραούχο σε διάταξη 4-3-3.

Στο δίλημμα Κουρμπέλης ή Βέρμπιτς για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ο Γιοβάνοβιτς απάντησε… και τους δύο! Ο Σέρβος προπονητής άρχισε βασικούς τόσο τον αρχηγό του Τριφυλλιού, όσο και τον Σλοβένο εξτρέμ.

Ποιος έμεινε στον πάγκο; Ένας παίκτης-έκπληξη: ο Τσέριν! Ένας από τους «πράσινους» με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στη Super League, επιλέχθηκε για αναπληρωματικός από τον Γιοβάνοβιτς.

Σε ότι αφορά την τακτική, ο Γιοβάνοβιτς προτιμά το σύστημα 4-2-3-1 και τους Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ Ρούμπεν, Κουρμπέλη, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς και Σπόραρ να συνθέτουν το βασικό σχήμα των «πράσινων».