Πρόβλημα με τον ορισμό του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι του μπάσκετ φέρνει τα πάνω - κάτω

Πρόβλημα με τον ορισμό του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι του μπάσκετ φέρνει τα πάνω - κάτω

Βασίλης Μοιρώτσος 18:00 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 14.03.2023

Ποιες οι σκέψεις σε αστυνομία, Super League και ΕΣΑΚΕ μετά την κλήρωση του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και του ορισμού του ντέρμπι «αιωνίων» στο μπάσκετ.

Χθες έγινε η κλήρωση των Play Offs του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο είναι και το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών. Με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και με τα ντέρμπι να είναι πολλά. Κάθε Κυριακή μπορεί οι ισορροπίες και τα δεδομένα να διαφοροποιούνται.

Η πρώτη Κυριακή πάντως των Play Offs και το γεγονός ότι υπάρχει σε αυτή το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός φέρνει προβληματισμό σε πολλές πλευρές. Συγκεκριμένα, υπάρχει ανησυχία στην αστυνομία, σκέψεις στη Λίγκα για το πότε θα ορίσει το αθηναϊκό ντέρμπι και προβληματισμός στη Basket League για το πόσο μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμα και ένα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός το οποίο επί της ουσίας δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, μιας και ο Ολυμπιακός είναι αδύνατον να χάσει το πλεονέκτημα έδρας.

Γιατί συμβαίνει όλο αυτό; Γιατί το ντέρμπι του μπάσκετ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή στις 19:15 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Και στην αστυνομία είναι σχεδόν απίθανο να δεχτούν να γίνει και ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε την ίδια ώρα, είτε με μερικές ώρες διαφορά.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι υπάρχει σχεδόν βεβαιότητα πως φίλοι των δύο ομάδων θα βρεθούν στα ίδια βαγόνια τρένων προκειμένου να φτάσουν στα γήπεδα που θέλουν. Είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκύψουν απρόοπτα, κάτι που έχει συζητηθεί ήδη μεταξύ στελεχών της αστυνομίας και των ανθρώπων της λίγκας, ενόψει του αυριανού ορισμού των ημερών και ωρών των αγώνων των Play Offs.

Το ενδεχόμενο για Κυριακή στις 21:00, η πιθανότητα του Σαββάτου

Υπάρχει σκέψη τα δύο παιχνίδια να ξεκινήσουν με δύο ώρες διαφορά. Να παραμείνει το μπασκετικό ντέρμπι στις 19:15 και το ματς του ποδοσφαίρου να έχει σέντρα στις 21:00. Κάτι, ωστόσο, που επίσης δεν μπορεί να πάρει εγγυήσεις από πλευράς αστυνομίας. Κανείς δεν εξασφαλίζει το παραμικρό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπλέον και από τον ΕΣΑΚΕ εκφράζουν αντιρρήσεις για ποδοσφαιρικό ντέρμπι τη μέρα του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, μιας και το ενδιαφέρον του κόσμου μπορεί να μειωθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό ΑΕΚ - Παναθηναϊκός έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η απόφαση για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Το δεδομένο είναι ότι το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός δεν αλλάζει και θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 19:15. H πρώτη σκέψη της Superleague είναι να ορίσουν το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, αλλά αν δεν δώσει το «ok» η αστυνομία δύσκολα θα πάρουν τέτοια απόφαση.

Στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το αθηναϊκό ντέρμπι ποδοσφαίρου το Σάββατο. Έτσι κι αλλιώς οι δύο ομάδες δύσκολα θα εκφράσουν αντιρρήσεις για κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που δεν γίνονται όλα τα ματς ίδια μέρα και ώρα (κάτι που αναμένεται να συμβεί προς το φινάλε του πρωταθλήματος), ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δε θα έχουν πρόβλημα να παίξουν Σάββατο αντί για Κυριακή. Ιδιαίτερα όταν προκύπτει ζήτημα ασφαλείας για τον κόσμο. Υπάρχει και η εναλλακτική της Δευτέρας, αλλά δύσκολα η Λίγκα θα ορίσει ένα τόσο εμπορικό παιχνίδι σε μια τόσο αντιεμπορική ημέρα.

Tags: