Αλμέιδα: «Κρατάω τον τρόπο που παίξαμε, σαν τον κόσμο της ΑΕΚ δεν έχει...»

Αλμέιδα: «Κρατάω τον τρόπο που παίξαμε, σαν τον κόσμο της ΑΕΚ δεν έχει...»

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:27 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:35 - 24.04.2024

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την εμφατική νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στην «OPAP Arena».

Στις δηλώσεις που παραχώρησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 στην «OPAP Arena» για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε ότι πε΄ρα από το αποτέλεσμα κράτησε και τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτό, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για ακόμη μία φορά στους οπαδούς της Ένωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αν περίμενε ότι θα ήταν τόσο εύκολο και αν χάθηκε ευκαιρία για μεγαλύτερο σκορ: «Καλησπέρα, η αλήθεια είναι ότι πάντα πιστεύω. Αν δεν πίστευα δεν θα προπονούσα. Πιστεύω στους παίκτες μου και στη φιλοσοφία μας. Και σέβομαι πολύ τους αντιπάλους. Οι παίκτες κάνανε πολύ μεγάλο ματς, αλλά εγώ κρατάω τον τρόπο που παίξανε. Είναι αρκετά παρόμοιο με τον τρόπο που παίζουμε μέχρι τώρα. Οπότε αυτό με χαροποιεί για σήμερα. Σε μία ώρα από τώρα δουλεύω για το επόμενο ματς.

Αν ήταν το καλύτερο ματς της ΑΕΚ τακτικά: «Ήταν πολλά παιχνίδια για να μπορούμε να είμαστε τώρα στην πρώτη θέση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου κάναμε το ίδιο. Σε οποιαδήποτε έδρα. Και αυτό μου αρέσει πέρα από τα αποτελέσματα. Οι αντίπαλοι αλλάξανε τα συστήματα σχετικά με το πως χρησιμοποίησα τους παίκτες μου. Εμείς προσαρμοστήκαμε στο αμυντικό κομμάτι και όσον αφορά την επίθεση κάναμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ο αντίπαλος έχει δύο παίκτες που κάνανε τη διαφορά και η στρατηγική ήταν να μην ακουμπήσουν την μπάλα.

Έτσι ήξερα πως μπορούμε να κερδίσουμε το 100% του παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές μου τα πήγαν τέλεια».

Για τον Αραούχο: «Όλοι ήταν σημαντικοί. Προσπαθούμε ο κάθε ένας να βάλει το δικό του ληθαράκι. Δουλεύουμε ως σύνολο, ως ομάδα και όχι με βάση τα ατομικά χαρακτηρστικά. Αυτός μας χαρακτηρίζει. Ήταν ένα ματς για να ξεκινήσει ο Σέρχιο σήμερα. Σκέφτηκα ότι τελειώνει και το συμβόλαιο του και ήθελα να παίξει αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Και όλοι οι παίκτες αποδόσανε στο μέγιστο».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Πάντα μιλάω για τον κόσμο, γιατί για εμάς είναι ένας έξτρα παίκτης. Και το επαναλαμβάνω έχω παίξει μπάλα σε πολλά μέρη, αλλά την ενέργεια που έχει αυτός ο κόσμος δεν την έχει κανένας άλλος. Στηρίζουν τους παίκτες μας τόσο όταν παίζουν καλά όσο κι όταν παίζουν έτσι κι έτσι. Είμαστε πιο δυνατοί με αυτούς στο πλευρό μας, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για τα τρία στόπερ μέσα στο παιχνίδι: «Σε αυτή τη χρονική στιγμή που έπαιξαν με δύο επιθετικούς οι αντιπάλοι μας θεώρησα πως έπρεπε να το κάνω. Ο Ιωαννίδης είναι ένας παίκτης που με τη δύναμη του κερδίζει. Τόσο ο Κάλενς όσο και ο Βίντα τον μάρκαραν καλά και έπειτα για να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα νομίζω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε».

Για τις σκέψεις του για τη μάχη του πρωταθλήματος με τωρινά δεδομένα: «Σκέφτομαι να διασκεδάσω σήμερα γιατί τα ντέρμπι δεν τα κερδίζεις κάθε μέρα. Δεν το θεωρώ ως κάτι... νορμάλ, αλλά το διασκεδάζω. Ωστόσο, υπάρχει πολλή δουλειά και ξέρω τι σημαίνει όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά και τι σημαίνει όταν δεν πάνε. Οπότε θα γιορτάσω για τη νίκη και τον τρόπο που ήρθε. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο δεν αλλάζει τίποτα. Μένουν τρία πολύ δύσκολα ματς και πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε ο εαυτός μας κόντρα στον ΠΑΟΚ, που είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Δυστυχώς σε τρεις εβδομάδες τελειώνει το πρωτάθλημα, οπότε αυτό επηρεάζει την ενέργεια που έχουμε όλοι γιατί μετά είναι περίεργο να ετοιμάσεις δύο ματς που είναι πολύ κοντινά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Αλλά εγώ δεν κοιτάζω πολύ τη βαθμολογία και λέω ότι απομένουν αυτά τα τρία παιχνίδια. Και όποιος κάνει τα πράγαμτα καλύτερα θα κερδίσει τον τίτλο. Ωστόσο, όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά και γι' αυτό η χαρά τελειώνει σήμερα. Από αύριο δουλειά».

Αν περίμενε τα σημερινά αποτελέσματα των αντιπάλων: «Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κοιτάω. Τους εξήγησα αυτό που κάνουμε εμείς. Γιατί διαφορετικά ότι λέω στους παίκτες μου θα ήταν ψέματα. Όταν κάποιος κοιτάει τι κάνουν οι γύρω του χάνει τη δική του ενέργεια. Και η ενέργεια μου θα πρέπει να είναι 200% και αυτό είναι που κάνω».