Αλμέιδα για χαμένες ευκαιρίες, μεταγραφές και επιλογή Χρυσόπουλου
i

© Intime

Αλμέιδα για χαμένες ευκαιρίες, μεταγραφές και επιλογή Χρυσόπουλου

Κώστας Τσίλης 00:47 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:49 - 27.08.2023

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς με τον Πανσερραϊκό ο Αλμέιδα ανέλυσε τα πάντα και για τις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ και για την επιλογή να ξεκινήσει βασικό τον νεαρό Χρυσόπουλο αλλά και για τις μεταγραφές.

Προφανώς και ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ο πιο στεναχωρημένος απ’ όλους για το γεγονός πως οι 36 τελικές δεν έγιναν γκολ. Όμως ο Αργεντινός τεχνικός έκανε την δική του ανάλυση μετά το ματς και γι' αυτό την… «φάση που περνούν οι παίκτες του» και για την ανασταλτική λειτουργία και την επιλογή του Χρυσόπουλου για την βασική ενδεκάδα αλλά ακόμα και για τις μεταγραφές. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

- Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες

«Πιστεύω πως αν το σκεφτούμε, έχουμε φτάσει γύρω στις 40 φορές στο αντίπαλο τέρμα. Και έχουμε πολύ άγχος για να βάλουμε γκολ, πριν σουτάρουμε. Ξέρω πως μπορεί να διορθωθεί. Πρέπει να το δουλέψουμε παραπάνω. Επίσης σ’ αυτό βρίσκω ένα θετικό στοιχείο διότι δημιουργείς φάσεις. Αλλά αυτό που το αλλάζει, είναι ή η ικανότητα του αντιπάλου ή η έλλειψη συγκέντρωσης σε εμάς. Σήμερα κάναμε ότι μπορούσαμε. Χάσαμε μέχρι και πέναλτι. Αλλά το παιχνίδι ξεκίνησε και στα δέκα δεύτερα ο αντίπαλος είχε φάση για να σκοράρει και στην επόμενη σκόραρε. Πλέον προσπαθήσαμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, ο αντίπαλος αμύνθηκε καλά. Και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες και μετά η στατιστική είναι για να υπάρχει».

- Για το γεγονός πως σ’ όλα τα ματς, έχει βρεθεί πίσω στο σκορ

«Πραγματικά θα επαναλάβω αυτό που είπα πρόσφατα. Σε κάθε λάθος την πληρώνουμε. Πολλές φορές αυτό μένει καμουφλαρισμένο, όταν η μπάλα πάει έξω παρόλο που γίνεται το λάθος. Εκτός από το καταπληκτικό φάουλ που δεχθήκαμε στο Ζάγκρεμπ, όλα τα υπόλοιπα ήταν από λάθη δικά μας. Πάντα θα προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Αλλά αν μετατρέπει τις ευκαιρίες σε γκολ, τότε πετυχαίνεις τον στόχο σου».

- Για το αν προσθέτει πίεση ενόψει της ρεβάνς με την Αντβέρπ, το γεγονός πως χάθηκαν τόσες πολλές ευκαιρίες σ’ αυτό το ματς με τον Πανσερραϊκό

«Το βλέπω με διαφορετικό τρόπο. Μας δίνει κίνητρο να προπονηθούμε διαφορετικά. Αυτό που έχω μάθει από την ζωή μου, είναι πως η πίεση μπλοκάρει τον κόσμο. Και αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε εμείς, είναι να μην νιώθουν μπλοκαρισμένοι όταν πάνε να τελειώσουν φάσεις. Είναι μια φάση αυτή που περνάνε και θα σταματήσει. Θα σκεφτούμε θετικά, θα ψάξουμε να βρούμε τα λάθη που κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να σφραγίσουμε τα θετικά που κάνει η ομάδα. Η ομάδα με τον τρόπο που παίζει, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει να έχω στο μυαλό μου και να μου μείνει η λειτουργία και στα καλά και στα αρνητικά»

- Για το πρώτο λεπτό που δέχθηκε το γκολ και την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας

«Για το πρώτο λεπτό, δεν συνηθίζει να ξεκινάει έτσι η ομάδα, ειδικά εντός έδρας. Όσο για την λειτουργία της ομάδας, εμείς αναλύουμε τους αντιπάλους. Το γκολ που δεχθήκαμε το είχαμε συζητήσει και είπαμε πως μπορεί να μας κάνει ζημιά. Έχουν πάντα κάποιες ικανότητες οι αντίπαλοι. Υπάρχει ένα λάθος δικό μας, αλλά και ικανότητα του αντιπάλου. Το είχαμε εξηγήσει πριν από το ματς. Έπρεπε να μπλοκάρουμε τις σέντρες. Είχαμε συζητήσει για τις κινήσεις που κάνει ο φορ του αντιπάλου μέσα στην περιοχή. Οπότε είναι λάθη στην αμυντική λειτουργία. Σε σχέση με τα παιχνίδια στην Ευρώπη όπου αντιμετωπίσαμε ομάδες με διαφορετικές κινήσεις απ’ αυτές που βρίσκουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Όλες οι ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες μ’ αυτούς που έχουν παίξει, μ’ εμάς όχι τόσο πολλές. Όσο για τον συγχρονισμό των αμυντικών μας. Όλα τα παιδιά παίζουν έναν χρόνο μαζί και έπαιζαν μαζί πριν έρθω εγώ. Όλοι ξέρουν τι προσπαθώ να κάνω και πως. Όλοι προπονούνται με τον ίδιο τρόπο. Ότι έχει γίνει δεν είναι καθόλου χρήσιμο, επειδή δεχθήκαμε ένα γκολ; Κάθε φορά που κάθομαι εδώ, μιλάω με τον ίδιο τρόπο. Δίνω αξία στα λάθη που έχουμε κάνει. Στο σημερινό παιχνίδι, είναι ένα λεπτό, εναντίον 95 λεπτά. Όταν ήμουν οπαδός, ήμουν και στα καλά και στα κακά. Στα καλά στήριζα την ομάδα, στα κακά ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι το πνεύμα που προσπαθώ να μεταφέρω από την πρώτη μέρα. Όταν πηγαίνουν τα πράγματα καλά, είναι όλοι καλοί. Όταν δεν πάνε καλά, όλοι ψάχνουν φταίχτες. Εγώ δεν θα το κάνω. Είμαστε όλοι μαζί και στα καλά και στα κακά. Θα επιμείνουμε να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Όπως κάναμε πέρυσι».

- Για τις μεταγραφές

«Πιστεύω πως όλα όσα ψάχναμε, έχουν καλυφθεί. Υπάρχει και κάτι άλλο, θα μπορούσαμε να φέρουμε έναν στόπερ, αλλά δεν θέλω να φέρουμε έναν απλώς για να τον φέρουμε. Σήμερα βάλαμε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που έκανε ντεμπούτο και είναι πάντοτε σημαντικό για το κλαμπ. Όλοι υπήρξαμε νέοι και είχαμε την πρώτη μας μέρα. Είχα δει πως ο Κώστας (σ.σ. Χρυσόπουλος) ήταν καλά, μαρκάροντας τον Γκαρσία στις προπονήσεις. Αλλά το να είσαι νέος, το ξεπερνάς παίρνοντας χρόνο στα παιχνίδια. Σήμερα έκανε τα πρώτα 45 λεπτά και θα συνεχίσει να βελτιώνεται».