«Πινέδα - εμπιστευτικό»: Οι αθέατες πλευρές της διαπραγμάτευσης ΑΕΚ - Θέλτα και ο καταλυτικός ρόλος του Μεξικανού!

Ορμπελίν Πινέδα

«Πινέδα - εμπιστευτικό»: Οι αθέατες πλευρές της διαπραγμάτευσης ΑΕΚ - Θέλτα και ο καταλυτικός ρόλος του Μεξικανού!

Κώστας Τσίλης 15:45 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 27.02.2024

Το Sportal ρίχνει φως σε αθέατες πλευρές της σκληρής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Θέλτα για τον Πινέδα και τονίζει τον κομβικό ρόλο του Μεξικανού χαφ.

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έκανε μια τεράστια μεταγραφική επιτυχία και συνάμα μια πολύ μεγάλη υπέρβαση με την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα. Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως χρειάστηκε να δαπανήσει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα, από την αμέσως προηγούμενη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία, τα λέει όλα. 

Όμως για τον Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν πολύ καθαρό, πως αυτή ήταν μια κίνηση που ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε περισσότερο από κάθε τι άλλο. Πάντως σημαντικό και κυρίως κομβικό ρόλο στο κλείσιμο της υπόθεσης, έπαιξε η στάση που κράτησε ο ίδιος ο Πινέδα

Σε συζήτηση που είχε κάνει με τον Αλμέιδα ο Μεξικανός χαφ, του είχε διαμηνύσει πως η επιθυμία του είναι να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή η Ένωση είχε ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με την Θέλτα και μάλιστα με συγκεκριμένη πρόταση. Και εκείνο που από την αρχή ζήτησε ο Πινέδα από τον ατζέντη του, ήταν αφενός να δουλέψει και να συμβάλει και αυτός προς την κατεύθυνση του deal ανάμεσα στις δυο ομάδες. Και αφετέρου να στείλει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στην Θέλτα, πως η επιθυμία του είναι να πάει στην ΑΕΚ.

Είχε τεράστια σημασία για τον Πινέδα, να καταστεί απολύτως σαφές στους Ισπανούς, πως δεν θέλει να μπει στη διαδικασία εναλλακτικών προτάσεων για μεταγραφή, καθότι η μοναδική του προτίμηση, ήταν η ΑΕΚ. Μάλιστα αυτό που δημοσίως στις δηλώσεις του ο Βιγιαρεάλ, υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δηλαδή ο πελάτης του ή θα πάει στην ΑΕΚ ή θα μείνει στην Θέλτα, ιδιωτικώς στις συζητήσεις το είχε πει ξεκάθαρα. Και οι Ισπανοί είχαν διαπιστώσει ήδη από το περυσινό καλοκαίρι και από το πως τότε είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, πως όταν ο Πινέδα στυλώνει τα πόδια, αδύνατον να... μετακινηθεί. 

Εκτός από την αποφασιστικότητα που δεδομένα από την αρχή έβγαλε η ΑΕΚ για να κλείσει την υπόθεση αλλά και τους λεπτούς χειρισμούς που έκανε, το κλειδί για να... ξεκλειδώσει τον δρόμο προς την οριστική συμφωνία, ήταν ακριβώς αυτή η στάση του Μεξικανού. Στην Θέλτα, που δεδομένα ήθελαν να παραχωρήσουν τον Μεξικανό καθώς ο Μπενίτεθ ήθελε μόνο χρήματα για μεταγραφές, κατάλαβαν πως ο μοναδικός τρόπος για να μην βρεθούν μ' έναν παίκτη που θα κάθεται απλώς πάνω στο συμβόλαιο του, ήταν το deal με την ΑΕΚ. Όπως και έγινε.