ΑΕΚ: Τα 5 σημεία που έκριναν τη φετινή σεζόν

ΑΕΚ: Τα 5 σημεία που έκριναν τη φετινή σεζόν

Κώστας Τσίλης 19:15 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 17.05.2023

Το Sportal καταγράφει τα πέντε σημεία που έκριναν τη φετινή πορεία της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, που την οδήγησαν μέχρι και την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Η ΑΕΚ μπήκε σ’ αυτή την σεζόν, ξεκινώντας από το μηδέν, σχεδόν κυριολεκτικά. Είχε πιάσει… πάτο στην προηγούμενη χρονιά, είχε καινούργιο προπονητή, είχε μια ομάδα που αγωνιστικά και όχι μόνο, κτίστηκε από την αρχή. Πέρασε πολλά, βίωσε πολλά, χρειάστηκε να διαχειριστεί πολλά, αλλά στο τέλος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Ήταν πολλά τα σημεία που έκριναν για την ΑΕΚ του Αλμέιδα την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος. Το Sportal όμως, ξεχώρισε πέντε.

Η εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ μετά από δυο ήττες στα 4 πρώτα ματς και το γύρισμα του… διακόπτη

Μπορεί τώρα που η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια, να μοιάζει πολύ μακρινό. Αλλά η αυτή η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δυο ήττες στα τέσσερα πρώτα ματς. Η μια εξ αυτών μόνο ήταν σε ντέρμπι. Για μια ΑΕΚ που προερχόταν από την τραγική περυσινή σεζόν, ήταν πολύ εύκολο όλο αυτό να την βάλει σε μια εσωστρέφεια και κυρίως σε μια διαδικασία να γκρεμίσει τα πάντα. Άλλωστε ο Μιλόγεβιτς την αμέσως προηγούμενη σεζόν, είχε φύγει μόλις με μια ήττα και μια ισοπαλία στα πέντε πρώτα ματς. Αυτή την φορά όμως, ο Μελισσανίδης και ο οργανισμός της ΑΕΚ έδειξε σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ Αλμέιδα. Ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός, σ’ εκείνο το κομβικό σημείο, γύρισε και τον αγωνιστικό διακόπτη, αλλάζοντας σχηματισμός και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: «Βρέθηκε ο υπαίτιος για την φωτοβολίδα και δεν θα μπει ποτέ ξανά στο γήπεδο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:50 - 17.05.2023

ΑΕΚ: «Βρέθηκε ο υπαίτιος για την φωτοβολίδα και δεν θα μπει ποτέ ξανά στο γήπεδο»

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως βρέθηκε ο υπαίτιος της ρίψης φωτοβολίδας ευθείας βολής στο ματς με τον Βόλο και ξεκαθάρισε πως πλέον θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε βεγγαλικά και φωτοβολίδες

Η ΑΕΚ για σχεδόν μια 20ετία, ήταν η μοναδική από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, που έπαιζε εντός έδρας χωρίς να έχει… έδρα. Χωρίς το γήπεδό της. Η φετινή σεζόν σήμανε και την επιστροφή στο σπίτι για την ΑΕΚ και αυτό το σημείο προφανώς και ήταν κομβικό για την εξέλιξη της σεζόν. Τους πρώτος βαθμούς φέτος εντός έδρας, η ΑΕΚ τους έχασε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην ήττα από τον Ολυμπιακό. Και συνολικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Play Offs μόλις μια ήττα και δυο ισοπαλίες. Όλα τα υπόλοιπα ήταν νίκες.

Η διαχείριση των σοβαρών τραυματισμών

Η ΑΕΚ στην φετινή σεζόν είχε συνολικά τέσσερις ποδοσφαιριστές και μάλιστα βασικούς, που χρειάστηκε να περάσουν την πόρτα του χειρουργείου. Ο Τσούμπερ και ο Γκατσίνοβιτς έκαναν επέμβαση στους κοιλιακούς. Ο Μοχαμάντι στον προσαγωγό. Ο Ελίασον έσπασε το πόδι του. Και ο Αραούχο έπαθε χιαστό. Παράλληλα υπήρξαν και σοβαροί μυικοί τραυματισμοί, όπως αυτός που έπαθε ο Γκαρσία αλλά και ο Φαν Βέερτ με τον Φερνάντες. Όλα αυτά, ο Αλμέιδα τα διαχειρίστηκε σχεδόν αψεγάδιαστα, καθώς πάντα έβρισκε τις λύσεις για να αντικαταστήσει τους παίκτες που έχανε με τραυματισμό, έχοντας δουλέψει την ετοιμότητα ολόκληρου του ρόστερ.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκού τον Γενάρη

Ένα από τα πιο κομβικά ματς μέσα στη σεζόν, ήταν εκείνη η νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Πριν από εκείνο το ματς, η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν στους επτά βαθμούς. Εάν η ΑΕΚ έχανε θα πήγαινε στους δέκα αλλά ακόμα με ισοπαλία, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το γκολ του Πινέδα έφερε την διαφορά στους τέσσερις και κυρίως έδωσε αυτοπεποίθηση για την ανατροπή.

Η νίκη μέσα στην Τούμπα με το γκολ του Αραούχο

Όλα όσα έγιναν στα Play Offs ήταν σημαντικά για την ΑΕΚ στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως και νίκες σαν αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ωστόσο ίσως η πιο κομβική νίκη για την ΑΕΚ, ήταν εκείνη που πέτυχε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ με την γκολάρα του Αραούχο. Κυρίως διότι προερχόταν από μια ήττα από τον Ολυμπιακό και μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Φιλαδέλφεια. Τρίτο συνεχόμενο στραβό αποτέλεσμα, ίσως να έβαζε την ΑΕΚ σε πολύ διαφορετικές ράγες. Αντίθετα με τη νίκη εκείνη, η Ένωση πήρε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για να πάει την μάχη του πρωταθλήματος μέχρι τέλους.