Τα highlights από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ

i

© Intime

Τα highlights από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Sportal newsroom 17:35 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 04.07.2023

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους, όπου η Ένωση ηττήθηκε με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν σε μικρά διαστήματα κάποια από τα στοιχεία που ήθελε και δουλεύει ο Ματίας Αλμέιδα, ωστόσο πλήρωσαν μια στατική φάση στο 28ο λεπτό με τον Μαρτσινάι να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στάνκοβιτς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τη φιλική αναμέτρηση της Ένωσης με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ:

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στο ματς, είχε τον έλεγχο και προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση ήρθε στο έβδομο λεπτό, όταν ο Γαλανόπουλος με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Σούμπαριτς να παραχωρήσει κόρνερ με ωραία επέμβαση. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν αυτός που απείλησε ξανά για την Ένωση αυτή τη φορά με ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 17ο λεπτό του αγώνα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους παίκτες της ΑΕΚ όσο κι από τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» προς τον διαιτητή για υπόδειξη οφσάιντ στον Φαν Βέερτ. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός επιθετικός της Ένωσης έφυγε με προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ. Το περίεργο όμως της υπόθεσης είναι το γεγονός ότιτο γύρισμα έγινε από παίκτη της Λοκομοτίβα, επομένως δεν υπήρχε καμία παράβαση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μοχαμάντι, αλλά τελικά το πήρε πίσω - χωρίς να υπάρχει VAR - και έδωσε φάουλ. Στο 29ο λεπτό η Λοκομοτίβα άνοιξε το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μαρσινάι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με στατικές φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Αλμέιδα: «Κάποιες στιγμές η ομάδα έδειξε αυτό που προσπαθούμε να βγάλουμε κι άλλες φάνηκε ότι είμαστε στην προετοιμασία»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:06 - 04.07.2023

Αλμέιδα: «Κάποιες στιγμές η ομάδα έδειξε αυτό που προσπαθούμε να βγάλουμε κι άλλες φάνηκε ότι είμαστε στην προετοιμασία»

Μετά τη φιλική ήττα με 1-0 από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε ότι ότι η ΑΕΚ έδειξε κάποιες στιγμές αυτό που δουλεύουν στην Ολλανδία.

Στο δεύτερο μέρος το οποίο είχε διάρκεια 30 λεπτών, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Από την άλλη, η Λοκομοτίβα απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 66' και στο 67', όμως ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί και επενέβη όπου χρειάστηκε.