Η τελική ευθεία στην υπόθεση Πινέδα είναι δύσκολη και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την ΑΕΚ
i

Ορμπελίν Πινέδα, Ράντεκ Κουχάρσκι/©intime

Η τελική ευθεία στην υπόθεση Πινέδα είναι δύσκολη και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 23:45 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 27.02.2024

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για την υπόθεση Πινέδα, καθώς η τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με την Θέλτα απαιτεί προσεκτικούς και λεπτούς χειρισμούς καθώς το deal παραμένει εξαιρετικά δύσκολο

Ολόκληρη τη μέρα χθες, αλλά ακόμα και σήμερα, οι Μεξικανοί και οι Ισπανοί επιμένουν με μπαράζ δημοσιευμάτων πως το super deal ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Θέλτα για τον Ορμπελίν Πινέδα, πρόκειται να κλείσει άμεσα. Στην Ένωση όχι απλώς δεν επιβεβαιώνουν, αλλά προσπαθούν να κρατήσουν πολύ χαμηλούς τόνους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους Ισπανούς, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το Sportal.gr. Κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με τις κινήσεις τακτικής αλλά και με ουσία.

Η ΑΕΚ έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό τον δίαυλο διαπραγματεύσεων με την Θέλτα για τον Πινέδα. Με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μάλιστα στην πορεία είχαν και κάποιες... τροποποιήσεις, προκειμένου να πλησιάσουν κοντά σ' αυτό που ενδεχομένως θα ήθελαν οι Ισπανοί. Η υπόθεση φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία αλλά χωρίς αυτό να την έχει κάνει πιο απλή. Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη

Και ακριβώς επειδή βρίσκεται σ' αυτό το στάδιο, στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως οι χειρισμοί που απαιτούνται είναι λεπτοί και προσεκτικοί, όπως επίσης και δύσκολοι. Εξ ου και όχι μόνο δεν διαρρέουν το παραμικρό, αλλά προσπαθούν και να μην ανεβάσουν τόνους, καθώς επί της ουσίας η υπόθεση είναι στο πιο κρίσιμο σημείο της.

Είναι γεγονός πως το πράγμα από χθες είχε αρχίσει να ξεφεύγει ως προς τα ποσά που γράφονταν στα ΜΜΕ του Μεξικού και της Ισπανίας. Ακόμα και για οκτώ εκατομμύρια ευρώ για τελική συμφωνία, γράφτηκε. Κάτι που είναι πολύ προφανές πως δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και περισσότερο στο πλαίσιο ελιγμών από την Θέλτα. Είναι πολύ ξεκάθαρο, πως σε τέτοια ποσά η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ανέβει. 

Στην Ένωση την υπόθεση την δουλεύουν πολύ μεθοδικά, πολύ προσεκτικά, θέλουν να την κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά κυρίως ξέρουν πως σ' αυτή την φάση απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί. Και επίσης ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, πόσο δύσκολο παραμένει το να φτάσει η υπόθεση το τελικό deal. Ούτε θα προχωρήσουν σε ακραίες και ανεδαφικές κινήσεις, προκειμένου να την κλείσουν θετικά αυτή την υπόθεση.