ΑΕΚ: Το μήνυμα του Αλμέιδα στα αποδυτήρια και η... φόρα του Φαν Βέερτ
i

O Ματίας Αλμέιδα/©intime

ΑΕΚ: Το μήνυμα του Αλμέιδα στα αποδυτήρια και η... φόρα του Φαν Βέερτ

Κώστας Τσίλης 08:04 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 28.12.2022

Ο Αλμέιδα έστειλε μήνυμα στους παίκτες της ΑΕΚ για το σημερινό (19:30) ματς με τον Βόλο (και όχι μόνο) και ο Φαν Βέερτ επιστρέφει με φόρα σε γνωστά λημέρια

Στην ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς ακόμα και όταν η διαφορά από τον Παναθηναϊκό είχε πάει στους οκτώ βαθμούς, την ανατροπή την πίστευαν απόλυτα. Πολύ περισσότερο τώρα, που ήδη με το καλημέρα του δευτέρου γύρου, έχει πάει στους έξι. Και αυτομάτως γίνονται πολύ πιο κομβικά για την ΑΕΚ, τόσο το σημερινό (19:30) ματς στον Βόλο όσο και αυτό της επόμενης Τρίτης (3/1) στα Γιάννενα. Τα δύο δηλαδή που μεσολαβούν δηλαδή, μέχρι να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στις 8 του Γενάρη.

Για τον Ματίας Αλμέιδα ωστόσο, η προσέγγιση είναι λιγάκι διαφορετική. Σχεδόν την ανέλυσε στις χθεσινές του δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote tv, όταν είπε πως «πολλές φορές στο ποδόσφαιρο μπορεί να κοιτάς υπερβολικά τις άλλες ομάδες και να ξεχνάς να κοιτάξεις τον εαυτό σου. Και εγώ δεν το θέλω αυτό». Αλλά εντός των αποδυτηρίων και στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αυτό το μήνυμα, ο Αργεντινός τεχνικός το έκανε πολύ πιο ξεκάθαρο. 

Αυτό που έχει ζητήσει ο Αλμέιδα από τους παίκτες του είναι να μην έχουν στο μυαλό τους ούτε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, ούτε πολύ περισσότερο το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής. Απόλυτη συγκέντρωση στο ματς με τον Βόλο και πουθενά αλλού, είναι αυτό που θέλει ο Αργεντινός τεχνικός. Ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα έχει σημασία τι κάνουν οι άλλες ομάδες ή τι θα γίνει σε επόμενα παιχνίδια, αν σ' αυτό που έχει μπροστά της η ΑΕΚ δεν κάνει αυτό που πρέπει. 

Ο Αλμέιδα ξέρει πόσο περίπλοκο είναι το ματς στο Πανθεσσαλικό. Όχι τόσο διότι ο Βόλος είναι η μια από τις δυο ομάδες που κέρδισαν την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κυρίως διότι και πάλι οι απουσίες είναι πολλές και κομβικές. Κατά βάση στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ενώ ακόμα και για τις επιστροφές, όπως του Τσούμπερ ή του Άμραμπατ, ο βαθμός ετοιμότητας θα φανεί μόνο μέσα στο γήπεδο. Για τον Ελβετό από την αρχή του ματς και για τον Μαροκινό στην πορεία του.

Πάντως το σενάριο να δώσει θέση βασικού στον Τομ Φαν Βέερτ, συγκεντρώνει μπόλικες πιθανότητες στην σκέψη του Αλμέιδα. Αυτή την σκέψη που, όπως έλεγε χθες, ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει. Ο Ολλανδός φορ επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Εκεί που βγήκε πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος και ως εκ τούτου ξέρει καλά τα κατατόπια. 

Μάλιστα η πραγματικότητα είναι πως ο Φαν Βέερτ επιστρέφει με... φόρα, καθώς μετρά τρία γκολ στα τελευταία δυο ματς της ΑΕΚ. Και μάλιστα στο τελευταίο σκόραρε δυο φορές και έδωσε μια ασίστ, σε περίπου 30 λεπτά συμμετοχής. Πεπραγμένα που του δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί στο σημερινό ματς να πάρει θέση στην βασική ενδεκάδα. Ειδικά από την στιγμή που οι απουσίες ίσως στείλουν ξανά τον Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης.