Το «όπλο» της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις και τα 18 γκολ (vids)

Γιόνσον, Κάλενς και Πόνσε

i

©Intime

Το «όπλο» της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις και τα 18 γκολ (vids)

Κώστας Τόπας 11:15 - 24.01.2024

Η ΑΕΚ φέτος εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις στατικές φάσεις για να σκοράρει, διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον συγκεκριμένο τομέα στον οποίο πέρυσι υστερούσε.

Η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν έχει δουλέψει σε πολύ σημαντικό βαθμό στις στατικές φάσεις. Κάτι που την είχε ταλαιπωρήσει πέρυσι, μιας και παρά το γεγονός ότι απειλούσε πολλές φορές από κόρνερ ή φάουλ, δεν μπορούσε στο τέλος να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. 

Το τεχνικό τιμ της Ένωσης εστίασε πολύ σε αυτόν τον τομέα φέτος και αναζήτησε τρόπους και κομπίνες, ώστε η ομάδα να βρίσκει και με αυτόν τον τρόπο δίχτυα. Και όπως φαίνεται τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, γιατί η ΑΕΚ έχει σκοράρει αρκετές φορές είτε από κόρνερ είτε από φάουλ.

Χαρακτηριστικό είναι στο Περιστέρι, οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν με το εμφατικό 5-0 και τα δύο εξ αυτών τερμάτων ήρθαν έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ. Συγκεκριμένα, στο 35' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα είχε δύο προσπάθειες, στις οποίες η μπάλα κόντραρε και μετά ο Κάλενς πήρε το ριμπάουντ και με ένα σουτ νίκησε τον Τσιντώτα. Στο 67', πάλι από κόρνερ, αυτή τη φορά από τα πόδια του Πήλιου, ο Γιόνσον έπιασε μία υπέροχη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Πριν από μερικές ημέρες, η Ένωση το είχε επαναλάβει. Συγκεκριμένα κόντρα στον Άρη, η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα κόντρα στους Θεσσαλονικείς έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου, με τον Μήτογλου να παίρνει την κεφαλιά κι εν συνεχεία ο Γκατσίνοβιτς να κάνει το γυριστό, μετά την απόκρουση του Κουέστα στην προσπάθεια του Γιόνσον από κοντά.

Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ σήμερα μετράει 18 γκολ από στατικές φάσεις, μέσω των οποίων έχουν σκοράρει και οι Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς Σιντιμπέ, Γιόνσον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς και Λιβάι. Δείγμα το πόσο ασταμάτητη γίνεται η ΑΕΚ επιθετικά στον αέρα.