Το πολύ καλό μαντάτο για τον Αλμέιδα

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Το πολύ καλό μαντάτο για τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 17:54 - 24.12.2023

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά λόγω των αποτελεσμάτων της ΑΕΚ, όμως ο Γκαρσία «έγραψε» τρία γκολ μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας

Είναι αλήθεια πως και οι δυο «γκέλες» της ΑΕΚ σε Αγρίνιο και Σέρρες, αλλά κυρίως ο τρόπος που αυτές ήρθαν, έριξαν βαριά την σκιά τους σε οτιδήποτε άλλο. Ειδικά ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Όμως υπάρχει κάτι που συνέβη και έχει τεράστια για τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Λιβάι Γκαρσία όχι μόνο επέστρεψε δυνατός από τον τραυματισμό του και έκανε τρία συνεχόμενα ματς ως βασικός, αλλά πήρε ξανά και το... όπλο του.

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ πέρυσι, μέσα σε μια εβδομάδα, βρήκε τρεις φορές δίχτυα, σε τρία διαφορετικά παιχνίδια. Και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ο Γκαρσία πέτυχε γκολ με κεφαλιά στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ. 

Σκόραρε με σουτ από τα όρια της περιοχής στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Και βρήκε δίχτυα και στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό με πλασέ μέσα από την περιοχή. Όλα αυτά, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Από την αρχή της φετινής σεζόν ο Λιβάι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με τραυματισμούς. Αλλά είχε πέσει και σε… αστοχία. Με Μπράιτον και με Παναθηναϊκό ειδικά, είχε χάσει τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει. Και έφτασε να πετύχει το πρώτο του γκολ στη σεζόν, μέσα στον Νοέμβρη. 

Όμως από την επιστροφή του στο ματς με τον Άγιαξ, έχει αρχίσει να ξαναγίνεται ο περυσινός Γκαρσία και ως προς την αποτελεσματικότητά του. Και κλείνει το 2023 με τρία γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στην Ευρώπη. Αλλά και τρία γκολ στα τελευταία τρία ματς της ΑΕΚ.