Το deja vu της ΑΕΚ: Τραυματίας ο αρχηγός; Πρωτάθλημα η Ένωση (vids)

Αραούχο και Μάνταλος

i

© Intime

Το deja vu της ΑΕΚ: Τραυματίας ο αρχηγός; Πρωτάθλημα η Ένωση (vids)

Κώστας Τόπας 10:01 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 09.05.2023

Οπως το 2018 με τον Πέτρο Μάνταλο έτσι και φέτος με τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ είναι «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα, έχοντας τον αρχηγό της στα «πιτς».

Η ατυχία που έπληξε την ΑΕΚ στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, δεν ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμη. Τον περασμένο Απρίλη έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός της ομάδας, Σέρχιο Αραούχο, τραυματίστηκε κι αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για επέμβαση στον μηνίσκο του αριστερού του γονάτου στην Ισπανία.

Έτσι η ΑΕΚ, έχασε ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της ενδεκάδας της στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, καθώς ο Αργεντίνος έμεινε εκτός για τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το μόνο θετικό είναι ότι ο Αραούχο θα δώσει κανονικά το παρών στην έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Την θέση του στον αγωνιστικό χώρο ανέλαβε ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ματίας Αλμέιδα για την επιλογή του. Στην διαδικασία των Play Offs, o 31χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν από τους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε εννέα εμφανίσεις.

Εκεί όμως που αξίζει να σταθεί κανείς είναι στο γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε χάσει στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018, ξανά τον αρχηγό της, μάλιστα πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Μάνταλος είχε υποστεί ρήξη χιαστί συνδέσμων για δεύτερη φορά στην καριέρα του κι έτσι αναγκάστηκε να χάσει τη σεζόν.

Ωστόσο, αυτό στάθηκε εμπόδιο από το να βρίσκεται δίπλα σε όλους ο Πέτρος Μάνταλος, στην αρχή με πατερίτσες, μετά περπατώντας προσεκτικά και στο τέλος τρέχοντας μαζί της μέσα στο γήπεδο για να πανηγυρίσει τον τίτλο μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Αυτή τη φορά, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Σέρχιο Αραούχο. Ο 31χρονος Αργεντινός επιθετικός, των επτά γκολ κι εννέα ασίστ, που είχε κομβικό ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού του Ματίας Αλμέιδα και φόρεσε για πρώτη φορά φέτος το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ, θα δει την Κυριακή (14/05) την ομάδα του πρωταθλήτρια.

«Ευχαριστώ ομαδάρα που με κάνατε χαρούμενο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πως αισθάνομαι αυτή την στιγμή. Σ΄ ευχαριστούμε που μας έκανες να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε για το είναι δυνατό» έγραψε στο instagram, με όλους τους συμπαίκτες του, να τον αποθεώνουν.

Πλέον ο Αραούχο θα κάνει τα πάντα για να βρίσκεται την προσεχή Κυριακή στην φιέστα στο ματς με τον Βόλο. Άλλωστε ως αρχηγός είναι αυτός που θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή. Μια κούπα που όπως λένε και οι Πέτρος Μάνταλος και Γιώργος Αθανασιάδης πρέπει να την σηκώσει ο Σέρχιο Αραούχο.

«Ο Σέρχιο πρέπει να είναι εδώ, να πάρει τα πόδια του και να έρθει. Την κούπα δε θα τη σηκώσω εγώ αλλά ο Σέρχιο, Στίβεν, Ντάμιαν και το παιδί από δω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Μάνταλος.