Ο Κέιν έστειλε την Αγγλία στα γήπεδα της Γερμανίας

Χάρι Κέιν

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images

Ο Κέιν έστειλε την Αγγλία στα γήπεδα της Γερμανίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:41 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 18.10.2023

Με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, η Αγγλία επικράτησε κόντρα στην Ιταλία με 3-1 και κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση για το Eurο 2024.

Η Αγγλία πήρε μία πολύ σημαντική νίκη εντός έδρας κόντρα στην Ιταλία με 3-1 και κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση για τα γήπεδα της Γερμανίας. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε ως πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.  

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και βρήκαν δίχτυα με τη πρώτη τους καλή ευκαιρία. Στο 15ο λεπτό ο Τζιοβάνι Ντι Λορέντζο βρήκε στον Τζιανλούκα Σκαμάκα, ο οποίος με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Ωστόσο η Αγγλία βγήκε μπροστά και πίεσε, με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι, μετά το μαρκάρισμα του Ντι Λορέντζο πάνω στον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Την εκτέλεση ανέβαλε ο Χάρι Κέιν, όπου και ευστόχησε για το 1-1 (32') των «τριών λιονταριών».     

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στο 57ο λεπτό με τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με όμορφη ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε στο διάβα του και με υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Τη νίκη για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ «σφράγισε» ο Κέιν, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. 

ΜΑΛΤΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1-3 

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία απέδρασε με το «διπλό» κόντρα στη Μάλτα με 3-1, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ ανέβηκε στη 2η θέση του τρίτου ομίλου με 13 βαθμούς, ενώ η Μάλτα παραμένει ουραγός χωρίς κανέναν βαθμό. 

Μόλις στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πολ Εμπόνγκ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μέσα σε πέντε λεπτά ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, χάρη στα τέρματα των Ράιαν Καμενζούλι (αυτογκόλ, 38') και Αρτέμ Ντόβμπικ (43'εύστοχη εκτέλεση πέναλτι).   

Στην επανάληψη η Ουκρανία τελείωσε την υπόθεση-νίκη με τον Μιχαΐλο Μούντρικ (85'), ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (9ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ