«Καθάρισε» τη Σενεγάλη και ετοιμάζεται για τη ματσάρα με Γαλλία η Αγγλία
i

Aγγλία / Dale MacMilan / Soccrates / Getty Images /©Ideal Images

«Καθάρισε» τη Σενεγάλη και ετοιμάζεται για τη ματσάρα με Γαλλία η Αγγλία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:00 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 13.02.2023

Η Αγγλία έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Σενεγάλη (3-0) και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως μπορεί να το... φέρει «σπίτι»! Τα δύσκολα για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ είναι προσεχώς, αφού στους «8» θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Η Αγγλία ήταν «κυνική» απέναντι στη Σενεγάλη και την κέρδισε με 3-0, βάζοντας «πλώρη» για την φάση των προημιτελικών και τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία.

Οι Βρετανοί έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όμως για μεγάλη διάρκεια αδυνατούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Πρώτος «λυτρωτής» βαφτίστηκε ο Τζόρνταν Χέντερσον στο 38’ και λίγη ώρα αργότερα ο Κέιν ήρθε για να βάλει τη «σφραγίδα» του.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σαουθγκειτ δεν «έσβησαν τις μηχανές» και έχοντας ανεβασμένες τις γραμμές τους κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, με τον Μπουκαγιό Σακά. Από εκεί και έπειτα υπολόγισαν το σημαντικό επερχόμενο ματς και μείωσαν λίγο την ταχύτητα τους.

Μαγικός Εμπαπέ, ιστορικός Ζιρού και στους «8» η απολαυστική Γαλλία
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

18:57 - 04.12.2022

Μαγικός Εμπαπέ, ιστορικός Ζιρού και στους «8» η απολαυστική Γαλλία

Η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού επικράτησε με σκορ 3-1 της Πολωνίας χάρη σε δύο γκολ του Εμπαπέ κι ένα του Ζιρού. Ο Λεβαντόφσκι το γκολ της τιμής με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο υψηλό παιχνίδι της Σενεγάλης. Η επιλογή αυτή του Σισέ έδωσε αρκετούς χώρους στα «Τρία Λοντάρια», κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.

MVP: O Φόντεν! Μπορεί να μην σκόραρε όμως ήταν παρόν σε δύο από τα τέρματα που πέτυχε η ομάδα του. Πέραν αυτού, σχεδόν κάθε επίθεση των Βρετανών περιλάμβανε την παρουσία του.

ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Η διάταξη που επέλεξε ο Σάουθγκειτ του πρόσφερε αρκετή ταχύτητα στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου και αυτό αποτυπώθηκε στα γκολ της ομάδας του. Από την άλλη ο Αλιού Σισέ δεν φοβήθηκε το παιχνίδι και κράτησε την άμυνα του ψηλά, όμως το πλήρωσε στην κόντρα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Χρειάστηκαν 272 λεπτά και 4 εμφανίσεις για να καταφέρει ο Χάρι Κέιν να πετύχει γκολ στο φετινό Μουντιάλ. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια και είχε σκοράρει ισάριθμες φορές.

OI ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Αγγλία (Σάουθγκειτ, 4-2-3-1): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Μπέλινγχαμ, Ρις, Σάκα, Φόντεν, Ράσφορντ, Κέιν 

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ, 4-2-3-1): Μεντί, Σαμπάλι, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις, Μεντί, Ντιατά, Εντιαγιέ, Σαρ, Ντία