Ο Χούντελαρ βάζει την τελευταία πινελιά στην κρίση του Άγιαξ με την παραίτησή του

Κλας-Γιαν Χούντελαρ

i

©Ajax

Ο Χούντελαρ βάζει την τελευταία πινελιά στην κρίση του Άγιαξ με την παραίτησή του

Κώστας Τόπας 14:24 - 21.10.2023

Η κρίση στον Άγιαξ, της αντίπαλης ομάδας της ΑΕΚ στο Europa League, συνεχίζεται, καθώς αυτή τη φορά ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από χρέη αθλητικού διευθυντή του συλλόγου.

Η κατάσταση στο Άμστερνταμ γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμη και το φως στο τέλος του τούνελ φαίνεται να υποχωρεί στον ορίζοντα. Ο Άγιαξ είναι βυθισμένος σε μια βαθιά κρίση, τόσο στον αθλητικό όσο και στον διοικητικό τομέα, η οποία προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει αίσιο τέλος.

Το τελευταίο σοβαρό πλήγμα ήταν η προσωρινή παραίτηση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, Κλας-Γιαν Χούντελαρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ψυχικά εξουθενωμένος και αναζητά μια περίοδο ανάπαυσης. Αυτή η απόφαση αποτελεί παράδειγμα της σοβαρότητας της κατάστασης στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα».

Η ομάδα της ολλανδικής πρωτεύουσας ξεκίνησε τη σεζόν με νίκη επί της Χέρακλες. Έκτοτε, έγιναν εννέα παιχνίδια και μόνο μία νίκη κατάφερε να πετύχει η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, η οποία σημειώθηκε στον προκριματικό γύρο της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης εναντίον της Λουντογκόρετς στις 12 Αυγούστου. Αυτή τη στιγμή, ο Άγιαξ έχει περάσει επτά αγώνες χωρίς νίκη, τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Δύο μήνες δραματικών αποτελεσμάτων οδήγησαν τον σύλλογο να βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, μια θέση που, εάν επιμείνει, θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα παίξει έναν αγώνα Play Out για τον υποβιβασμό.

Η κρίση στον Άγιαξ είναι εμφανής και βαθιά, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το βραχυπρόθεσμο μέλλον όσο και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του συλλόγου. Η πίεση αυξάνεται στο Άμστερνταμ και οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το διοικητικό συμβούλιο θα είναι κρίσιμες για να οδηγήσουν την ομάδα σε μια νέα κατεύθυνση. Οι οπαδοί περιμένουν λύση σε αυτή την προβληματική κατάσταση το συντομότερο δυνατό.