Ξέσπασε «εμφύλιος» στον Άγιαξ: Οπαδοί πιάστηκαν στα χέρια επειδή υψώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης (vid)

Οπαδοί Άγιαξ

i

PrtScr

Ξέσπασε «εμφύλιος» στον Άγιαξ: Οπαδοί πιάστηκαν στα χέρια επειδή υψώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης (vid)

Κώστας Τόπας 12:30 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 06.11.2023

Οπαδοί του Άγιαξ πιάστηκαν, μεταξύ τους, στα χέρια επειδή μερίδα φιλάθλων ύψωσε σημαίες υπέρ της Παλαιστίνης.

Οι οπαδοί του Άγιαξ δεν μπορούν να ηρεμήσουν μετά το βίαιο επεισόδιο στις εξέδρες της «Άμστερνταμ Αρένα». Μπορεί η ομάδα να συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα, υπό την καθοδήγηση του Τζον Φαν'τ Σχιπ, επικρατώντας 4-1 της Χέρενφεν, ωστόσο οι οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να πιαστούν στα χέρια.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι μερίδα οπαδών του Αίαντα, έφτασαν στο πέταλο των οργανωμένων έχοντας στα χέρια τους, σημαίες της Παλαιστίνης, τις οποίες μάλιστα προσπάθησαν να κρεμάσουν. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους, τότε ξέσπασαν επεισόδια στην κερκίδα.

Ο λόγος των επεισοδίων είναι διότι οι οπαδοί του Άγιαξ αυτοαποκαλούνται Εβραίοι και μάλιστα οι συγκεκριμένοι θεωρούν πως η ομάδα τους είναι ένας «εβραϊκός σύλλογος». Γι' αυτό και σε πολλά παιχνίδια της αντίπαλης ομάδας της ΑΕΚ στο Europa League, υπάρχουν υψωμένες σημαίες του Ισραήλ. Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι οπαδοί της Φέγεροντ αποκαλούν τους φίλους του Άγιαξ, «Εβραίους», καθώς στο Άμστερνταμ υπήρχε μια μεγάλη ομάδα Εβραίων, η οποία εξολοθρεύτηκε από τους Ναζί. Όσοι βρίσκονταν κοντά στον Άγιαξ, που χαρακτηρίστηκε ως η ομάδα των Εβραίων, κυνηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

🔴Baladeros LIVE: Το ιστορικό 2-4 του Φαλήρου, η γκέλα της ΑΕΚ και ο κερδισμένος Παναθηναϊκός

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!