Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Αιγάλεω από τη ΔΕΑΒ για τα επεισόδια με τον Ιωνικό
i

©Intime

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Αιγάλεω από τη ΔΕΑΒ για τα επεισόδια με τον Ιωνικό

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:35 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 19.03.2024

Η ΔΕΑΒ τιμώρησε το Αιγάλεω με πρόστιμο 30.000 ευρώ, για τα επεισόδια των οπαδών της στο ματς με τον Ιωνικό.

Με πρόστιμο 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Αιγάλεω, με βάση σημερινή (19/3) απόφαση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ).

Θυμίζουμε πως η ΔΕΑΒ είχε καλέσει το Αιγάλεω σε απολογία για τα επεισόδια των οπαδών της, στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό, για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας ανακοινώνει ότι με την υπ’ αριθμ. 9/2024 απόφασή της, επέβαλε, σε βάρος της εγκαλούμενης ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ, μετά από σχετική ακρόαση των εκπροσώπων της, διοικητικό πρόστιμο ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), βάσει του άρθρου 1 παρ. 1 και 2 του ν. 4326/2015, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του ν. 5085/2024.

Το διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση με πλήθος από πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια και πλαστικά καθίσματα από τις κερκίδες, εναντίον των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, που διεξήχθη στις 10/3/2024 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης» για το πρωτάθλημα της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024».

Χαμός στην κλήρωση των playoffs: Έφυγε η ΑΕΛ λόγω ΑΕΚ Β και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό!

Γεμάτο ένταση ήταν το ΔΣ της Super League 2 και αυτό γιατί πριν την επικύρωση της βαθμολογίας στους δύο ομίλους, έπεσε στο τραπέζι το θέμα, που σήκωσε η ΑΕΛ, με τη συμμετοχή της ΑΕΚ Β στα playoffs. Οι «βυσσινί» έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετοι με τη συμμετοχή των ομάδων Β στα μίνι πρωταθλήματα για την άνοδο.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε, η δεύτερη ομάδα της Ένωσης θα συμμετέχει κανονικά στο playoffs. Κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του διοιηκτικού ηγέτη των Θεσσαλών, Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος σηκώθηκε και έφυγε πριν καν γίνει η διαδικασία της κλήρωσης. Μάλιστα, λίγο αργότερα η ΑΕΛ εξέδωσε και ανακοίνωση αναφορικά με τις εν λόγω εξελίξεις και ξεκαθάρισε πως θα προσφύγει στο Διαιτητικό.

«Η συμμετοχή Β' ομάδας στα play offs αποτελεί προσπάθεια αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ βάσει του κανονισμού και της προκήρυξης της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, για την Super League 2, συνεχίζει να πιστεύει ότι οι ομάδες Β' και ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους κατάταξη, δεν μπορούν να αγωνίζονται με βαθμολογικό ενδιαφέρον στους αγώνες των play offs, καθώς οι αγώνες αυτοί θα καθορίσουν και την τελική έκβαση του πρωταθλήματος και των ομάδων που θα ανέλθουν στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ άμεσα προσφεύγει νομικά για να δικαιωθεί, καθώς η ερμηνεία του εγκεκριμένου απαρχής κανονισμού δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της SL2. Είναι προφανές ότι κάποιοι ερμηνεύουν για ευνόητους λόγους εκτός νομικού πλαισίου και εκτός λογικής γενικότερα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στα δίκαια αιτήματά μας και θα αναμένουμε με απόλυτο σεβασμό την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης.

Εξυπακούεται ότι σε περίπτωση που η ΑΕΛ δικαιωθεί στην προσφυγή της στο διαιτητικό, η σημερινή κλήρωση από τη διοργανώτρια των αγώνων play offs και play out, καθίσταται άκυρη. Παρότι με σεβασμό το αναφέραμε σε όλους τους συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου, εκείνοι επέλεξαν την άμεση διενέργεια της κλήρωσης. Η απόφασή τους είναι σεβαστή ανεξαρτήτου αποτελέσματος και η κάθε πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της».