Αλαφούζος: «Αν βάλετε Έλληνα και κάνει λάθος, εξαφανιστείτε»

Ο Γιάννης Αλαφούζος

Αλαφούζος: «Αν βάλετε Έλληνα και κάνει λάθος, εξαφανιστείτε»

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:34 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:58 - 27.03.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος προειδοποίησε τους Μπαλτάκο και Μπένετ για το ενδεχόμενο να ορίσουν Έλληνα διαιτητή στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στα Play Offs.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε πρώτος τον λόγο στη σύσκεψη για τη διαιτησία των Play Offs, επειδή έπρεπε να αναχωρήσει για το εξωτερικό για προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι. 

Μεταξύ άλλων, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έθιξε και το ζήτημα του ορισμού διαιτητών από την Ελλάδα, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Έλληνας διαιτητής θα διευθύνει το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο.

Ο Αλαφούζος επέμεινε ότι τα ματς των Play Offs πρέπει να τα διευθύνουν ξένοι ρέφερι εγνωσμένης αξίας και να αποφευχθούν τα πειράματα με τους ντόπιους. Ωστόσο, ο Μπένετ επέμεινε στη δυσκολία του να έρχονται τρεις σφυρίχτρες από το εξωτερικό σε κάθε αγωνιστική.

Με τον Αλαφούζο να επισημαίνει στον Άγγλο αρχιδιαιτητή πως θα έχει ακέραια την ευθύνη για οποιοδήποτε λάθος θα συμβεί από Έλληνα διαιτητή και θα επηρεάσει τη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή.

«Αν βάλετε Έλληνα διαιτητή και κάνει λάθος, εξαφανιστείτε» ήταν η ατάκα του εφοπλιστή προς τον Στιβ Μπένετ, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο Αλαφούζος τόνισε ότι ακούει τις εξηγήσεις του Μπένετ για το πρόβλημα στους ορισμούς, όμως συμπλήρωσε ότι η δουλειά του επικεφαλής της ΚΕΔ είναι να δίνει λύσεις και να διασφαλίζει την ισονομία.

Έπειτα, ο Αλαφούζος ανέφερε: «Αν υπάρξει σοβαρό λάθος, εσείς κύριε Μπένετ θα πρέπει να παραιτηθείτε και ο εν λόγω διαιτητής να μην ξανασφυρίξει στη Super League».

Ακόμα, ο Αλαφούζος αναγνώρισε ένα δίκιο στους ισχυρισμούς του Μπένετ, εξηγώντας πως επικοινώνησε και ο ίδιος με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της UEFA και διαπίστωσε πως δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία από elite διαιτητές να έρθουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο και αυτό αποτελεί ευθύνη των ποδοσφαιρικών αρχών, που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους. Πάντως, ο Αλαφούζος επανέλαβε πως ο Μπένετ δεν δικαιολογείται να φέρνει ρέφερι επιπέδου Νταμπάνοβιτς και ο Άγγλος υποχρεούται να μην υποπέσει σε αντίστοιχο ορισμό.

«Δεν είναι δυνατόν στην εποχή του VAR να γίνονται τέτοια εξόφθαλμα λάθη και να μην τηρείται η ισονομία» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλαφούζος επέμεινε στην επιλογή elite διαιτητών από τα δέκα καλύτερα πρωταθλήματα ή έστω από την Α’ κατηγορία. 

Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος σε ότι αφορά την προέλευσή τους των ρέφερι από το εξωτερικό, απαιτώντας από τους Μπένετ και Μάνταλο να αποφύγουν τις υπανάπτυκτες με ποδοσφαιρικά κριτήρια, χώρες.

«Να μην έχουμε άλλον Νταμπάνοβιτς» επισήμανε με νόημα ο Αλαφούζος απευθυνόμενος στην ηγεσία της ΚΕΔ.

Επίσης, ο Αλαφούζος πρότεινε να ζητηθεί η συνδρομή της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, τόσο για την εξεύρεση, όσο και την προστασία των διαιτητών που θα σφυρίξουν το ελληνικό πρωτάθλημα.