Άλβαρες στο Sportal.gr: «Αυτό είναι το κλειδί για να προκριθεί η Αργεντινή κόντρα στην Ολλανδία»
i

Φεντερίκο Άλβαρες/©Intime

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Άλβαρες στο Sportal.gr: «Αυτό είναι το κλειδί για να προκριθεί η Αργεντινή κόντρα στην Ολλανδία»

Κώστας Τόπας 08:10 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 09.12.2022

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ του Αστέρα Τρίπολης, Φεντερίκο Άλβαρες μίλησε στο Sportal.gr για την μεγάλη «μάχη» μεταξύ Αργεντινής – Ολλανδίας και εξέφρασε την πίστή του για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Ο Φεντερίκο Άλβαρες θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους μπακ της Super League. Ο 28χρονος Αργεντινός Βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης από το 2020 και με τους Αρκάδες μετράει δέκα ασίστ σε 71 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ανήμερα της σπουδαίας αναμέτρησης μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής, ο Φεντερίκο Άλβαρες μίλησε στο Sportal.gr το πώς οι Αργεντινοί ζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πατρίδα τους, την πίστη στον Λιονέλ Μέσι αλλά και για τα «κλειδιά» που θα κρίνουν το εν λόγω παιχνίδι.

«Στην Αργεντινή ζούμε κάθε παιχνίδι σαν μια μεγάλη γιορτή. Κάθε φορά που η εθνική μας ομάδα δίνει αγώνα σταματάνε τα πάντα. Είναι καταπληκτική διοργάνωση το Παγκόσμιο Κύπελλο για εμάς», ανέφερε αρχικά ο Φεντερίκο Άλβαρες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα της «Αλμπισελέστε» έως τώρα στο τουρνουά στο Κατάρ.

«Προσπαθώ να δω όλους τους αγώνες. Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Παιχνίδι με παιχνίδι η Αργεντινή γίνεται καλύτερη».

Όπως σε κάθε σπίτι Αργεντινού υπάρχει και μια φανέλα του Λιονέλ Μέσι, έτσι και στου Άλβαρες.

«Σε κάθε γωνιά ενός σπιτιού, υπάρχει μια φανέλα του Λιονέλ Μέσι. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην έχω κι εγώ στο δικό μου. Για εμένα ο Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Το Νο.1 Χωρίς καμία αμφιβολία. Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε από την ίδια χώρα. Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αργεντινή και Ολλανδία συγκροτούν το πρώτο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ, καθώς υπερκέρασαν απόψε τα εμπόδια των Αυστραλία και ΗΠΑ αντίστοιχα. Οι δύο «μονομάχοι» θα συγκρουστούν απόψε (09/12) στις 21:00 και αυτόματα θα βρεθούν για 6η φορά αντιμέτωποι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Αργεντινός μπακ του Αστέρα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα της «Αλμπισελέστε», χαρακτηρίζοντας ωστόσο την αναμέτρηση κόντρα στους «οράνιε» ιδιαίτερα δύσκολη.

«Δεν θέλω να προβλέψω αποτέλεσμα. Απλά θέλω νίκη της Αργεντινής. Είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι. Από την άλλη, η Ολλανδία έχει καλή ομάδα. Δεν γνωρίζω ποια είναι η αδυναμία της, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα πως αν η Αργεντινή είναι σε καλή ημέρα, θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση με ευκολία! Κι αν ο Μέσι εμφανιστεί όπως προηγούμενο παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σίγουρα όμως μιλάμε για ένα δύσκολο ματς».

H αγαπημένη αγορά του Αστέρα είναι η Αργεντινή, η οποία έχει δώσει 46 παίκτες στην ομάδα της Τρίπολης σε αυτά τα 16 χρόνια παρουσίας της στην Super League. Από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, έξι συνεχίζουν να φορούν τα «κιτρινομπλέ» και πρόκειται για τους Χουάν Μουνάφο, Ματίας Ιγκλέσιας, Χερόνιμο Μπαράλες, Φακούντο Μπερτόγλιο, Χουλιάν Μπάρτολο και Φεντερίκο Άλβαρες. Όπως είναι λογικό η αναμέτρηση με την Ολλανδία δεν θα μπορούσε να μην είναι αντικείμενο συζήτησης των Αργεντινών στα αποδυτήρια των Αρκάδων.

Φεντερίκο Άλβαρες και Χουάν Μουνάφο/©Intime

«Συζητάμε συνέχεια για την Αργεντινή. Σχολιάζουμε διάφορα, απολαμβάνουμε και υποφέρουμε (σ.σ γέλια) στα παιχνίδια της».

Ο Φεντερίκο Άλβαρες ναι μεν πιστεύει στην ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο εξέφρασε και τις αμφιβολίες του μιας και όπως τόνισε, υπάρχουν πολλές εκπλήξεις έως τώρα στην διοργάνωση.

«Η Αργεντινή έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αλλά ποιος ξέρει; Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο των εκπλήξεων. Κάθε αντίπαλος θα είναι δύσκολος».

Για τους Αργεντινούς η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο ενδεχομένως τελευταίο του Λιονέλ Μέσι, σημαίνει πολλά. Αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσει ο αριστερός μπακ του Αστέρα, μέσω του Sportal.gr:

«Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σημαίνει πολλά για την Αργεντινή. Θα ήταν η μεγαλύτερη απόλαυση για τον Μέσι και χαρά για μια ολόκληρη χώρα που προέρχεται από πολλά βάσανα! Θα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για όλους μας…».