Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα: Ο Αλφόνσο Ντέιβις πήρε επιτέλους τη φανέλα του Μέσι μετά από χρόνια αναμονής

Αλφόνσο Ντέιβις

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα: Ο Αλφόνσο Ντέιβις πήρε επιτέλους τη φανέλα του Μέσι μετά από χρόνια αναμονής

Κώστας Τόπας 08:19 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:19 - 15.02.2023

Ο Αλφόνσο Ντέιβις έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς πήρε επιτέλους στα χέρια του τη φανέλα του Λιονέλ Μέσι μετά τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 22χρονος Καναδός μπακ είχε το θάρρος να ζητήσει από τον Λιονέλ Μέσι τη φανέλα του, τον Αύγουστο του 2020, όταν η Μπάγερν πέτυχε οκτώ γκολ από την Μπαρτσελόνα σε έναν αξέχαστο προημιτελικό του Champions League.

Το τελικό 8-2 προκάλεσε... σεισμό στο εσωτερικό των «μπλαουγκράνα» και φυσικά δεν ήταν σε καμία περίπτωση η κατάλληλη στιγμή γι' ανταλλαγή φανέλας. 

«Πήγα να τη ζητήσω, αλλά δεν ήταν καθόλου σε καλή διάθεση ο Μέσι, ήταν εκνευρισμένος και απογοητευμένος και... δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Μακάρι την επόμενη φορά να τα καταφέρω» είπε ο Ντέιβις.

Μετά από σχεδόν... 900 ημέρες, ο Αλφόνσο Ντέιβις κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του και να πάρει τη φανέλα που πάντα ονειρευόταν. Επειτα από το τέλος της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Καναδός μπακ είχε στα χέρια του τη φανέλα του Αργεντινού αστέρα και δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελό του.

Ο Αργεντινός αποτελεί ίνδαλμα για τον Καναδό μπακ, ο οποίος σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει, είχε αποκαλύψει πως θα βάλει σε…κορνίζα μια χειραψία που είχε με τον Μέσι κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

«Ο Λιονέλ με βρήκε και με βοήθησε να σηκωθώ. Θα θυμάμαι για πάντα αυτή την εικόνα. Θα την κορνιζάρω» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο 20χρονος, ο οποίος δεν έμεινε στα… λόγια και έκανε την υπόσχεσή του πραγματικότητα.