Άλλος Ολυμπιακός στον β’ γύρο – Διπλάσια γκολ στην επίθεση, βελτιωμένη άμυνα

Χάμες Ροντρίγκες και Μπερνάρ

i

©intime

Άλλος Ολυμπιακός στον β’ γύρο – Διπλάσια γκολ στην επίθεση, βελτιωμένη άμυνα

Ευγενία Κουντούρη 11:10 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 06.03.2023

Η βελτίωση του Ολυμπιακού στην επίθεση, στον β' γύρο της Super League είναι εντυπωσιακή.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όμως ο Μίτσελ και οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από αυτήν. Ο λόγος είναι η σαφής βελτίωση που έχουν δείξει οι «ερυθρόλευκοι» τόσο στην άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση, όπου βρίσκονται πλέον στην κορυφή του σχετικού στατιστικού πίνακα.

Με τα 6 γκολ που σημείωσαν οι Πειραιώτες στο παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό έφτασαν τα 50 τέρματα, έχοντας ένα γκολ περισσότερο από την ΑΕΚ που έχει 49.

Το επίτευγμα αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Μίτσελ στον β’ γύρο έχει σχεδόν «διπλασιάσει» τις αποδόσεις της. Πιο συγκεκριμένα στον α’ γύρο της Super League ο Ολυμπιακός είχε σημειώσει μόλις 18 γκολ, ενώ στον β’ γύρο και με μία ακόμη αγωνιστική να απομένει, οι Πειραιώτες έχουν ήδη πετύχει 32 τέρματα.

Η ομάδα του Μίτσελ έχει σημειώσει μάλιστα 16 τέρματα περισσότερα από τον Παναθηναϊκό, που έχει 34 κι οκτώ περισσότερα από τον ΠΑΟΚ, που αν κι έβαλε επίσης 6 γκολ κόντρα στον Ιωνικό στο ματς της Κυριακής (5/3) στην Τούμπα, έχει συνολικά 42 γκολ.

Βελτιωμένοι παρουσιάζονται οι «ερυθρόλευκοι» και στην άμυνα, αφού στον α’ γύρο είχαν δεχθεί 7 γκολ, ενώ στον β’ γύρο έχουν δεχθεί δύο τέρματα λιγότερα, μόλις 5, αν κι όπως προαναφέραμε απομένει μία τελευταία αγωνιστική κι αυτό θα μπορούσε επίσης να αλλάξει.

Η βελτίωση στην άμυνα και στην επίθεση συνοδεύεται φυσικά και από την βελτίωση της βαθμολογικής θέσης των Πειραιωτών, που είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Οκτώβριο και πιο συγκεκριμένα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Επιπλέον αντικατροπτίζεται και στους βαθμούς τους οποίους έχει συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός, αφού στον α’ γύρο συγκέντρωσε 25 βαθμούς και στον β΄γύρο έχει συγκεντρώσει ήδη 28.

Η… κατρακύλα του α’ γύρου φαίνεται και στην σύγκριση με την συγκομιδή των βαθμών που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές, αφού τη σεζόν 2020-21 οι Πειαιώτες είχαν μαζέψει 33 βαθμούς, ενώ την περασμένη σεζόν 2021-22 μάζεψαν 35, δηλαδή 8 και 10 αντίστοιχα περισσότερους απ’ ό,τι στον α’ γύρο της φετινής χρονιάς.

Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζει να είναι η αδυναμία του να επικρατήσει στα ντέρμπι. Κόντρα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σημειώσει νίκη. Έχουν τέσσερις ισοπαλίες (Παναθηναϊκό 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Καραϊσκάκη, με την ΑΕΚ 0-0 στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ 0-0 στη Τούμπα) και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (2-1).