Με τον Αλμέιδα η ΑΕΚ κάνει κάτι, που είχε συμβεί μόνο με τον Μπάγεβιτς

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Με τον Αλμέιδα η ΑΕΚ κάνει κάτι, που είχε συμβεί μόνο με τον Μπάγεβιτς

Κώστας Τσίλης 20:12 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Ο Αλμέιδα ολοκλήρωσε την δεύτερη σεζόν του με την ΑΕΚ και ήδη σχεδιάζει την επόμενη, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην θέση του προπονητή της Ένωσης στην μετά - Μπάγεβιτς εποχή

Το φινάλε της δεύτερης σεζόν του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ, η αλήθεια είναι πως ήταν πικρό. "Πόνεσε" πολύ η απώλεια του τίτλου και τον σύλλογο και τον ίδιο τον Αργεντινό τεχνικό. Όμως από την άλλη μεριά, στις δυο αυτές σεζόν του Αλμέιδα, η ΑΕΚ κατέκτησε ένα νταμπλ και το δεύτερο πρωτάθλημα το έχασε στο νήμα.

Η εικόνα (και ο ήχος) «μίλησαν» για την στήριξη του κόσμου στον Αλμέιδα (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:57 - 20.05.2024

Η εικόνα (και ο ήχος) «μίλησαν» για την στήριξη του κόσμου στον Αλμέιδα (vid)

Μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Λαμία και παρά το χαμένο πρωτάθλημα, ο κόσμος της ΑΕΚ έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την στήριξη του στον Αλμέιδα και το Sportal.gr έχει την απόδειξη

Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά, μετά την τριετία στην δεκαετία του '90 με τα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Η ΑΕΚ μετά το πρωτάθλημα του 2018, τερμάτισε πολλούς βαθμούς πίσω από την κορυφή την επόμενη σεζόν και δεν διεκδίκησε καν τον τίτλο. Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο, που συμβαίνει στην ΑΕΚ για πρώτη φορά στην μετά - Μπάγεβιτς εποχή.

Αφήνοντας εκτός την διετία που η ΑΕΚ ήταν στην Γ' και στην Β' εθνική και είχε στον πάγκο της τον Τραϊανό Δέλλα, είναι η πρώτη φορά που προπονητής συμπληρώνει δυο γεμάτες σεζόν και πάει και για την τρίτη. Μετά το 1996 που έφυγε για πρώτη φορά ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ, κανείς άλλος προπονητής δεν το έχει ξαναπετύχει αυτό.

🎙️ Talking Points: Πιο δίκαια… απλά δεν γίνεται! Το πήραν στο «Βικελίδης», το σήκωσαν στην Τούμπα οι «μάγκες» του Λουτσέσκου!
SPORTAL ORIGINALS

10:50 - 20.05.2024

🎙️ Talking Points: Πιο δίκαια… απλά δεν γίνεται! Το πήραν στο «Βικελίδης», το σήκωσαν στην Τούμπα οι «μάγκες» του Λουτσέσκου!

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σ’ ένα ακόμα Talking Points, σχολιάζουν το φινάλε της Stoiximan Super League, με το μεγάλο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την κατάκτηση του τίτλου, την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» και την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Μόνο ο Φερνάντο Σάντος έμεινε δυο γεμάτες σεζόν στην ΑΕΚ όταν κάθισε στον πάγκο της το καλοκαίρι του 2004. Όμως αποχώρησε από την ομάδα τον Μάη του 2006. Και δεν μπήκε σε τρίτη σεζόν, καθώς τον αντικατέστησε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει δυο γεμάτες χρονιές, καθώς έφυγε στα μέσα της δεύτερης.

Γενικώς δεν υπήρξε κανένας προπονητής στην μετά - Μπάγεβιτς εποχή, από το 1996 και μετά, που να έβγαλε στον πάγκο της ΑΕΚ δυο ολόκληρες σεζόν. Έγινε με τον Αλμέιδα, ο οποίος μάλιστα ήδη σχεδιάζει και την επόμενη σεζόν. Ενώ το συμβόλαιο που υπέγραψε με την ΑΕΚ τον Γενάρη του 2023, είναι μέχρι και το 2028.