«Άλωσε» το Ολίμπικο με υπογραφή Παυλίδη η Αλκμάαρ

Παυλίδης/ Λάτσιο-Αλκμάαρ

i

Photo by ANP via Getty Images

«Άλωσε» το Ολίμπικο με υπογραφή Παυλίδη η Αλκμάαρ

Κώστας Τσιακλής 21:54 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 07.03.2023

Με σκόρερ τον Βαγγέλη Παυλίδη η Αλκμάαρ πέρασε νικηφόρα από τη Ρώμη, επικρατώντας 2-1 της Λάτσιο και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League.

Σπουδαίο διπλό στη Ρώμη για την Αλκμάαρ. Η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου, επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 (και με ανατροπή) της Λάτσιο και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League. Μάλιστα, ο Παυλίδης χρίστηκε σκόρερ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους Ολλανδούς.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Λάτσιο, με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να απειλεί στο 2’ με ωραίο βολέ. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18΄, με τον Πέδρο να εκμεταλλεύεται το γύρισμα του Ζακάνι και με όμορφο πλασέ να ανοίγει το σκορ.

Η Αλκμάαρ προειδοποίησε στο 31΄ με το δοκάρι του Μίντζνανς και έφτασε στην ισοφάριση στο 45΄, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει με «τσίμπημα» μέσα στην περιοχή. Αυτό είναι το 18ο γκολ του Έλληνα επιθετικού με την ολλανδική ομάδα τη φετινή σεζόν και δεύτερο στο Conference League.

Η Λάτσιο αντέδρασε άμεσα και έφτασε κοντά στο γκολ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η βολίδα του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς τράνταξε το δοκάρι.

Στο 62΄, η Αλκμάαρ έκανε την ολική ανατροπή με τον Μίλος Κέρκες να πλασάρει ιδανικά τον τερματοφύλακα Μαξιμιάνο.

Η Λάτσιο απείλησε για τελευταία φορά στο 80’ με το όμορφο σουτ του Φελίπε Άντερσον, το οποίο όμως κατέληξε άουτ. 

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη για την Αλκμάαρ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ η Λάτσιο ηττήθηκε για πρώτη φορά, έπειτα από πέντε παιχνίδια. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (16/03) στις 22:00 το βράδυ. 

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των «16» του Conference League θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη (09/03).