Έτσι προκρίνεται στην επόμενη φάση η Αλβανία - Όλα τα σενάρια

Έτσι προκρίνεται στην επόμενη φάση η Αλβανία - Όλα τα σενάρια

Sportal newsroom 09:15 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 24.06.2024

Η Αλβανία κόντρα στο μεγαθήριο της Ισπανίας, που έχει καπαρώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία.

Η Αλβανία επέδειξε αμυντική στιβαρότητα κατά τη διάρκεια της προκριματικής της εκστρατείας, έχοντας δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε οκτώ παιχνίδια. Για να πιστέψει σε ένα πιθανό σενάριο πρόκρισης θα πρέπει να γίνει ξανά η ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ κόντρα στην Ισπανία. Λαμβάνοντας υπόψη το πρόσφατο μομέντουμ και την επιθετική δύναμη της Ισπανίας, θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την βραδιά της Αλβανίας. Πάμε να δούμε τα σενάρια πρόκρισης ένα προς ένα..

Αρχικά το ιδανικότερο σενάριο για να μπορέσει η Αλβανία να προκριθεί στην επόμενη φάση θα ήταν μέσω μιας νίκης κόντρα στην Ισπανία. Σε αυτή την περίπτωση και αν την ίδια ώρα η Κροατία επικρατήσει της Ιταλίας, τότε οι Αλβανοί όχι μόνο θα προκριθούν, αλλά θα το κάνουν ως δεύτεροι (μόνο σε ακραίο σενάριο χάνουν την ισοβαθμία από την Κροατία).

Από εκεί και πέρα, πιθανότατα στην Αλβανία να αρκεί η νίκη κόντρα στην Ισπανία ακόμα και αν αυτή τη φέρει στην τρίτη θέση της κατάταξης, πίσω δηλαδή από την Ιταλία. Γιατί με 4 βαθμούς το πιθανότερο σενάριο είναι να καταφέρει και να πάρει μία από τις καλύτερες τρίτες θέσεις στη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει η διαφορά των γκολ, με την Αλβανία αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο -1 έχοντας σκοράρει τρία γκολ και έχοντας δεχτεί τέσσερα. Και αν κερδίσει την Ισπανία τότε θα πάει είτε σε θετικό πρόσημο, είτε στο «μηδέν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην κάνει την έκπληξη και να μην κερδίσει τη μεγάλη της σημερινή αντίπαλο; Δεδομένα με ήττα θα αποχαιρετήσει μια και καλή τη διοργάνωση, με ισοπαλία και νίκη της Κροατίας μένει τελευταία και επίσης μένει εκτός, ενώ με ισοπαλία δική της και ισοπαλία ή ήττα της Κροατίας θα έχει απλά θεωρητικές και σίγουρα απειροελάχιστες ελπίδες για να περάσει με δύο βαθμούς.