Άμραμπατ και Χατζισαφί κέρδισαν (τουλάχιστον) την σκέψη για νέο συμβόλαιο στην ΑΕΚ
i

Νορντίν Άμραμπατ, Εχσάν Χατζισαφί/©intime

Άμραμπατ και Χατζισαφί κέρδισαν (τουλάχιστον) την σκέψη για νέο συμβόλαιο στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:18 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 07.03.2023

Τόσο ο Άμραμπατ όσο και ο Χατζισαφί, έχουν βάλει από το... πουθενά στο μυαλό της ΑΕΚ και του Αλμέιδα, την σκέψη για ανανέωση του συμβόλαιο τους που λήγει το καλοκαίρι

Η πραγματικότητα είναι πως στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ή ακόμα και μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου, στον σχεδιασμό της ΑΕΚ δεν υπήρχε καν ούτε ως μικρή υποσημείωση, η σκέψη της ανανέωσης των συμβολαίων του Εχσάν Χατζισαφί και του Νορντίν Άμραμπατ, που λήγουν το καλοκαίρι. Όχι επειδή δεν υπήρχε εκτίμηση στην ποδοσφαιρική του κλάση και ποιότητα. Αλλά κυρίως διότι δεν φαινόταν να υπάρχει προοπτική επέκτασης της συνεργασίας και πέραν της φετινής σεζόν. Κυρίως λόγω ηλικίας. 

Όμως τώρα, λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, τόσο ο Άμραμπατ, όσο και ο Χατζισαφί, αυτό που έχουν καταφέρει να κερδίσουν, είναι να βάλουν στο μυαλό και της ΑΕΚ και του Ματίας Αλμέιδα, τουλάχιστον την σκέψη για συζήτηση ανανέωσης των συμβολαίων. Προφανώς ακόμα είναι νωρίς και δεν είναι μια κουβέντα που θα γίνει άμεσα. Και επίσης σίγουρα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Αλλά και μόνο αυτή η αλλαγή στα δεδομένα, δείχνει πόσο πολύ έχουν βοηθήσει αμφότεροι την ΑΕΚ. 

Ο Αμραμπατ την Κυριακή στο Ηράκλειο, οδήγησε με δυο γκολ την ΑΕΚ στη νίκη. Έφτασε ήδη τα οκτώ τέρματα μαζί με τέσσερις ασίστ, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Παρόλο που θα κλείσει στο τέλος του μήνα στα 36 του χρόνια. Έχει βρει τον ρόλο του μέσα στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα, το πρόβλημα που του είχε βάλει έντονες τάσεις φυγής το περασμένο καλοκαίρι δεν υφίσταται πλέον, ο Αργεντινός τεχνικός τον θεωρεί σημαντικό, επομένως για το καλοκαίρι όλα είναι ανοιχτά, ως προς το μέλλον του. 

Όσο για τον Χατζισαφί, από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ μετά το Παγκόσμιο κύπελλο και λόγω του τραυματισμού του Μοχαμάντι, είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Και ας έκλεισε πριν από δυο εβδομάδες τα 33 του χρόνια. Έχει απουσιάσει μόλις από ένα ματς κυπέλλου. Έχει προσφέρει τα μέγιστα καλύπτοντας σχεδόν μόνος του το αριστερό άκρο της άμυνας. Λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων του Ιρανού μπακ, ο Αλμέιδα "πάγωσε" την μεταγραφή αριστερού ακραίου τον Γενάρη. Και πλέον και για τον Χατζισαφί, τα πάντα ως προς το μέλλον του στην ΑΕΚ, είναι ανοιχτά.