Ανακοίνωσε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες ο Ινφαντίνο
i

Τζιάνι Ινφαντίνο/©Intime

Ανακοίνωσε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες ο Ινφαντίνο

Sportal newsroom 14:16 - 16.12.2022

Παρά την αντίθετη άποψη κορυφαίων συλλόγων ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες, με αφετηρία το καλοκαίρι του 2025.

Παρά την αντίθετη άποψη μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, η FIFA δεν έκανε πίσω, και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Παγκόσμιο Κύπελλου Συλλόγων, με τη συμμετοχή 32 ομάδων, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2025.

Την απόφαση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που πρέπει να συμφωνηθούν, ωστόσο δεν άφησε περιθώριο για το αν θα προχωρήσει το εγχείρημα ή όχι.

«Θα διεξάγεται Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες, κάθε τέσσερα χρόνια, και η πρώτη έκδοσή του θα είναι το καλοκαίρι το 2025. Θα κληθούν να συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο» τόνισε ο Ινφαντίνο, που ανάφερε επίσης πως θα διοργανωθεί και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων γυναικών, αλλά κι εδώ υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Η UEFA είναι αντίθετη με τα πλάνα του Ινφαντίνο, βλέποντας τη νέα διοργάνωση ως μια απειλή για το Champions League, αν οι σύλλογοι μπορεί να πειστούν, μιας και οι φήμες λένε πως η FIFA σκοπεύει να προσφέρει στους συμμετέχοντας οικονομικά έπαθλα το σύνολο των οποίων θα ξεπερνά τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ώρα, πάντως, αντιστέκονται σθεναρά. Στη FIFA είχαν την ελπίδα ότι θα υπήρχε συμφωνία στη συνάντηση που έγινε στην Ντόχα, την προηγούμενη Παρασκευή, με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (εκπροσωπεί τις 220 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης), αλλά ο Ινφαντίνο αποχώρησε πρόωρα από το μίτινγκ, όταν έγινε ξεκάθαρο πως το πρότζεκτ του δεν θα έπαιρνε έγκριση.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2023 θα διεξαχθεί στο Μαρόκο.