«Κλείνει» στην Κύπρο ο Ανέστης

Γιάννης Ανέστης

«Κλείνει» στην Κύπρο ο Ανέστης

Κώστας Τσιακλής 18:21 - 24.07.2023

Ο Γιάννης Ανέστης όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Καρμιώτισσα.

Ο Γιάννης Ανέστης όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο νησί ο Έλληνας γκλκίπερ θα υπογράψει συμβόλαιο με την Καρμιώτισσα.

Ο Ανέστης έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό στο τέλος Ιουνίου και όπως φαίνεται βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτός όπως όλα δείχνουν θα είναι στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην Καρμιώτισσα.

Δημοσιεύματα από το νησί αναφέρουν πως η ομάδα των Πολεμιδιών έψαχνε για ενίσχυση κάτω από τα δοκάρια μετά την αποχώρηση του Μίλαν Κνόμπλοχ και ο εκλεκτός για να καλύψει τη θέση είναι ο 32χρονος άσος. Η μεταγραφή μοιάζει να ολοκληρώνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Ανέστη είχε ενδιαφερθεί και η σουηδική, Τζουγκάρντεν.

Άλλωστε ο Ανέστης είχε περάσει ξανά από τα γήπεδα της Σουηδίας αφού αγωνίστηκε στην Γκέτεμποργκ για μια τριετία και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Με τους Σουηδούς κατέγραψε 97 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 30 ανέπαφες εστίες. Κατέκτησε επίσης το κύπελλο το 2020.

Όπως είναι πιθανότατα γνωστό ο Ανέστης αγωνίστηκε επίσης σε Πανιώνιο, ΑΕΚ, Χάποελ Μπερ Σεβά και Παναιτωλικό. Με τον Πανιώνιο μέτρησε 18 εμφανίσεις και πέντε ανέπαφες εστίες ενώ με τους «αρκάδες» είχε 36 συμμετοχές και εννέα clean sheets.

Όσο αφορά την ΑΕΚ, ο Έλληνας τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε 94 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε 51 από αυτά. Επίσης αγωνίστηκε σε ομίλους Champions και Europa League ενώ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο.