Με ποιους παίζουν το Σαββατοκύριακο οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ντομινίκ Λιβάκοβιτς

i

©printscreen

Με ποιους παίζουν το Σαββατοκύριακο οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ορέστης Καδδάς 11:45 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 07.08.2023

Οι σύλλογοι που θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ομάδες για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ως επί το πλείστον έχουν να δώσουν επίσημα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο σε αντίθεση με τις δικές μας.

Μεγάλη εβδομάδα αναμένεται να είναι αυτή για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς και οι πέντε εκπρόσωποί μας ρίχνονται πλέον στη μάχη των προκριματικών. Οι αναμετρήσεις τους αναμένονται δύσκολες, καθώς η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε σε κανέναν. Η ΑΕΚ στο Champions League έχει να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ο Παναθηναϊκός την 3η στο γαλλικό πρωτάθλημα, Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός στο Europa League θα βρει απέναντί του την Γκενκ από το Βέλγιο, που στo περσινό «τρελό» τελείωμα του βελγικού πρωταθλήματος έχασε το πρωτάθλημα από την Αντβέρπ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τέλος, ΠΑΟΚ και Άρης στο Conference League θα τα βάλουν με τη Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια και του Ζβόνιμιρ Σάρλια και την Ντιναμό Κιέβου τoυ «γερόλυκου» Μιρτσέα Λουτσέσκου, αντίστοιχα.

Υπάρχει όμως ένα δεδομένο που διαφοροποιεί τις ομάδες μας με τις αντιπάλους τους. Το γεγονός ότι εκείνες θα έχουν να δώσουν στην πλειοψηφία τους παιχνίδια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε αντίθεση με τις δικές μας που, μιας και η Super League ξεκινάει στις 18 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει μεν περισσότερη ξεκούραση αλλά και λιγότερη αγωνιστική ετοιμότητα.

Ρεπό η Ντιναμό, πρεμιέρα η Μαρσέιγ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, είναι η μοναδική ομάδα που θα ξεκουραστεί ανάμεσα στα δύο παιχνίδια, αφού κατέθεσε αίτημα στην κροατική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για αναβολή του αγώνα της με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, το οποίο εγκρίθηκε. Έτσι ο Ιγκόρ Μπίσκαν θα έχει ένα λιγότερο πονοκέφαλο μιας και το ρόστερ της ομάδας ενδέχεται να είναι αποδυναμωμένο στα παιχνίδια με την «Ένωση» αφού οι Ιβάνουσετς, Σούταλο και Λιβάκοβιτς βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, καθώς οι μεταγραφές τους είναι σε προχωρημένα στάδια.

Η Μαρσέιγ από την άλλη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για τη Ligue 1 αυτο το Σαββατοκύριακο με την ομάδα του Μαρθελίνο να υποδέχεται στο «Βελοντρόμ» τη Ρεμς το Σάββατο (12/8). Η ομάδα της Μασσαλίας έχει ενισχυθεί σημαντικά με τους Ομπαμεγιάνγκ, Ρενάν Λόντι, Κοντογκμπιά, Σαρ και Εντιαγέ. Από την άλλη εκτός ομάδας πρέπει να λογίζεται ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι, ο οποίος έμεινε και εκτός της λίστας για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Η αλλοπρόσαλλη Γκενκ

Η Γκενκ έκανε... την έκπληξη και αποκλείστηκε από τη Σερβέτ στα πέναλτι, παρόλο που έπαιζε για σχεδόν 120' με παίκτη περισσότερο. Έτσι θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού. Το πρωτάθλημα του Βελγίου έχει ξεκινήσει με την Γκενκ να έχει μια νίκη και μια ήττα και την Κυριακή (13/8) ταξιδεύει στη Μπριζ για να αντιμετωπίσει την τοπική Σερκλ.

Ντιναμό Κιέβου και Χάιντουκ Σπλιτ έχουν το απόλυτο

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά στα πρωταθλήματά τους έχοντα δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η Χάιντουκ ξεκίνησε με δύο «ντέρμπι» τις υποχρεώσεις της και στα δύο βγήκε νικήτρια. Νίκησε εκτός έδρας τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1 με τον Μάρκο Λιβάγια να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και στη συνέχεια νίκησαν εντός έδρα τη Ριέκα με 1-0

Το ερχόμενο Σάββατο (12/8) αντιμετωπίζουν εντός έδρας τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα. Από την άλλη η Ντιναμό Κιέβου μπορεί να μην είχε τόσο δύσκολο ξεκίνημα, ωστόσο φιλοδώρησε με «τεσσάρες» τη Μινάι και την Ομπολόν Κιέβου και έδειξε ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα έπειτα από την απογοητευτική χρονιά που πέρασε.