Αντόνιο Κόντε: Ματαίωσε τη συνέντευξη Τύπου μετά τον θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι
i

Κόντε/©Twitter

Αντόνιο Κόντε: Ματαίωσε τη συνέντευξη Τύπου μετά τον θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:29 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Τότεναμ αρνήθηκε να μιλήσει για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με την Πόρτσμουθ.

Ο προπονητής της Τότεναμ φανέρωσε δημοσίως τη θλίψη του για τον θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι. Αποφάσισε να μην παραστεί σήμερα στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Πόρτσμουθ. Ο Κόντε ήταν συμπαίκτης με τον Βιάλι στη Γιουβέντους από το 1992 μέχρι και το 1996. Ωστόσο δεν αγωνίστηκαν ποτέ μαζί στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Ο Βιάλι είχε ολοκληρώσει τη διεθνή του καριέρα πριν γίνει το ντεμπούτο του Κόντε με τη φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα.» 

Οι δύο Ιταλοί ποδοσφαιριστές ήταν βασικά γρανάζια στη μηχανή των «μπιανκονέρι». Κατέκτησαν το Κύπελλο UEFA το 1993, τον τίτλο της Serie A, το Coppa Italia το 1995 καθώς και το Champions League το 1996. Στον τελικό με τον Άγιαξ. Ήταν και οι δύο βασικοί. Ο Βιάλι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. 

Ο Βιάλι μετακόμισε μετά από ένα χρόνο στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι και στη συνέχεια έγινε παίκτης-προπονητής της για μία σεζόν. Ο Κόντε καθοδήγησε τους «μπλε» από το 2016 μέχρι το 2018. 

Ο Κόντε θέλει να δείξει το σεβασμό και την αγάπη που έτρεφε για τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του. Ο προπονητής της Τότεναμ έχει στενοχωρηθεί πολύ που ο Βιάλι έχασε σε ηλικία 58 ετών την μάχη με τον καρκίνο. Γενικώς ο Βιάλι, εκτός από κορυφαίος επιθετικός, ήταν πολύ αγαπητός εντός και εκτός ποδοσφαίρου.