Απίστευτα πράγματα στην Αυστραλία: Οπαδοί έκαναν «ντου» και χτύπησαν με κουβά τερματοφύλακα (vid)
i

Ο κίπερ της Μέλμπουρν Σίτι/©PrtScr

Απίστευτα πράγματα στην Αυστραλία: Οπαδοί έκαναν «ντου» και χτύπησαν με κουβά τερματοφύλακα (vid)

Κώστας Τόπας 12:00 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 17.12.2022

Στο ντέρμπι μεταξύ Μέλμπουρν Βίκτορι και Μέλμπουρν Σίτι, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν τον κίπερ της αντίπαλης ομάδας.

Οταν ο αγώνας μεταξύ Μέλμπουρν Βίκτορι και Μέλμπουρν Σίτι έφτασε στο 21ο λεπτό, οπαδοί των γηπεδούχων, χωρίς λόγο και αιτία, εισέβαλλαν κατά δεκάδες στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησαν με τα χέρια και μ' έναν κουβά τον τερματοφύλακα της Σίτι, Τομ Γκλόβερ ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στ' αποδυτήρια για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.

Επειτα, ο 24χρονος Αυστραλός πορτιέρε αποχώρησε αιμόφυρτος από το γήπεδο, συνοδευόμενος από συμπαίκτες και ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου. Οπως ήταν λογικό η αναμέτρηση διεκόπη.

Πριν την εισβολή, οπαδοί της Μέλμπουρν Βίκτορι πέταγαν σωρηδόν φωτοβολίδες στο γήπεδο και πλέον η ομάδα τους κινδυνεύει με βαρύτατη τιμωρία. Τα επεισόδια και η εισβολή φαίνεται πως πυροδοτήθηκαν όταν ο Γκλόβερ «επέστρεψε» μια από τις φωτοβολίδες στην εξέδρα.

Η εισβολή των οπαδών, σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της απόφασης για τη διεξαγωγή των επόμενων τριών μεγάλων τελικών στο Σίδνεϊ από την Αυστραλιανή Επαγγελματική Λίγκα (APL). 

Η A-League έκλεισε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με την κυβέρνηση της NSW, η οποία θα δει τους επόμενους τρεις μεγάλους τελικούς ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών να διεξάγονται στο Σίδνεϊ, αντί της παραδοσιακής προσέγγισης της ανάθεσης του τελικού στην ομάδα με την υψηλότερη θέση. Ετσι, οι μεγάλοι τελικοί θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της πολιτείας, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Οι οπαδοί σε όλη τη διοργάνωση επέκριναν την απόφαση και είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρίες στους περισσότερους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα πράγματα στο ντέρμπι της Μελβούρνης, ωστόσο, κλιμακώθηκαν πολύ πέρα ​​από αυτό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια...