Απίστευτο ρεκόρ κίτρινων καρτών σε Μουντιάλ στο Αργεντινή - Ολλανδία
i

Ο Ματέου Λαόθ τιμωρεί τον Λιονέλ Μέσι με κίτρινη κάρτα/©Photo by Evrim Aydin/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Απίστευτο ρεκόρ κίτρινων καρτών σε Μουντιάλ στο Αργεντινή - Ολλανδία

Κώστας Τόπας 10:41 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 10.12.2022

Ο Ματέου Λαόθ έβγαλε 19 φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Νεύρα, αψιμαχίες, ένταση. Ο αγώνας μεταξύ Ολλανδίας κι Αργεντινής τα είχε όλα, με την «Αλμπισελέστε» τελικά να παίρνει το εισιτήριο για τους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ματέου Λαόθ: Ο διαιτητής που στέρησε το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα του Μέσι, «σφυρίζει» την Αργεντινή
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

12:49 - 08.12.2022

Ματέου Λαόθ: Ο διαιτητής που στέρησε το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα του Μέσι, «σφυρίζει» την Αργεντινή

Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δεν έχει ο Λιονέλ Μέσι με τον Ισπανό ρέφερι, Ματέου Λαόθ, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον κρίσιμο προημιτελικό της Αργεντινής με την Ολλανδία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο συγκεκριμένος προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο διότι ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια αλλά επειδή σημειώθηκε ρεκόρ περισσότερων κίτρινων καρτών σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ισπανός Ματέου Λαόθ δεν δίστασε να βγάλει 19 κίτρινες κάρτες στο σύνολο! Συγκεκριμένα, οι Ακούνια, Ρομέρο, Λισάντρο Μαρτίνες, Παρέδες, Μέσο, Οταμένδι, Μοντίλ και Πετσέλα (σύνολο 8) από την Αργεντινή παρατηρήθηκαν από τον Λαόθ και οι Τίμπερ, Ντεπάι, Βέγκχορστ, Μπέργκχαους, Μπέργκβαϊν, Ντάμφρις και Λανγκ (σύνολο 7) από την Ολλανδία. 

Μάλιστα, ο Ντάμφρις αποβλήθηκε μετά το τέλος του ματς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Βέβαια, αν υπολογιστεί και η κίτρινη που πήρε ο βοηθός προπονητή της Αργεντινής, Βάλτερ Σάμουελ, οι κάρτες ήταν 17, ενώ έδωσε και άλλες δύο στη διαδικασία των πέναλτι!

Ο Λιονέλ Μέσι μετά τη δραματική πρόκριση της Αργεντινής επί της Ολλανδίας στα πέναλτι για τα προημιτελικά του Μουντιάλ κατακεραύνωσε τον διαιτητή Ματέου Λαόθ λέγοντας πως δεν είναι άξιος να σφυρίζει τέτοια παιχνίδια και αποφεύγοντας να πει περισσότερα για να μην τιμωρηθεί.