Απολαυστικός Μπρούνο Φερνάντες έστειλε την Πορτογαλία στους «16» και την Ουρουγουάη σε... τελικό επιβίωσης!
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/ © Intime

Απολαυστικός Μπρούνο Φερνάντες έστειλε την Πορτογαλία στους «16» και την Ουρουγουάη σε... τελικό επιβίωσης!

Sportal newsroom 23:06 - 28.11.2022 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 28.11.2022

Η Πορτογαλία επιβλήθηκε με σκορ 2-0 της Ουρουγουάης χάρη στα δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16».

Χωρίς ρυθμό το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους Πορτογάλους να ξεκινάνε καλύτερα, αλλά την Ουρουγουάη να ισορροπεί τον αγώνα μετά τα πρώτα 25 λεπτά. Οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν κάποια σπουδαία ευκαιρία σε ένα σαρανταπεντάλεπτο που θα ξεχαστεί γρήγορα... Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τη μικρή τους υπεροχή σε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε μετά το 54ο λεπτό, όταν ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ. Ο Πορτογάλος ίσα που βρήκε με το κεφάλι την μπάλα σε σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Από εκεί και έπειτα οι Ουρουγουανοί πήραν τα ηνία του αγώνα, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως αν και έφτιαξαν τρεις καλές ευκαιρίες, είδαν τη μπάλα να σταματάει ισάριθμες φορές στην αγκαλιά του Κόστα. 

Τελικά οι Πορτογάλοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Χιμένες. 

Που κρίθηκε το ματς: Η Πορτογαλία ήταν συνολικά καλύτερη από την Ουρουγουάη και αξιοποίησε δύο από τις ευκαιρίες της, σε αντίθεση με τους Λατινοαμερικάνους που μπήκαν «παγωμένοι» στο ματς και στη συνέχεια, όταν έμειναν πίσω στο σκορ δεν κατάφεραν να επιστρέψουν!

MVP: Ο Μπρούνο Φερνάντες έφτιαξε το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο από την άσπρη βούλα. Ο ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ ήταν ο καλύτερος του γηπέδου!

Το στατιστικό του αγώνα: Μπορεί οι δύο ομάδες να τέλειωσαν το παιχνίδι με κατοχή μπάλας 59-41 υπέρ των Πορτογάλων, όμως στο πρώτο μέρος η «ψαλίδα» ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Οι ποδοσφαιριστές του Σάντος έχαναν δύσκολα την μπάλα και δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να τους αγχώσουν!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (42' Γκερέιρο), Νέβες (69' Λεάο), Καρβάλιο (82' Παλίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Φέλιξ (82' Νούνες), Ρονάλντο (82' Ράμος) 

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62' Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα (86' Βίνια), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62' Ντε Αρασκαέτα), Νούνιες (72' Γκόμες), Καβάνι (73' Σουάρες)

Το Live της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportal.gr