Απολύθηκε από την Μπριζ ο Καρλ Χόεφκενς
i

O Καρλ Χόεφκενς/printscreen

Απολύθηκε από την Μπριζ ο Καρλ Χόεφκενς

Sportal newsroom 13:49 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 29.12.2022

H άσχημη πορεία της Μπριζ στο πρωτάθλημα οδήγησε τη διοίκηση του συλλόγου στην απόφαση να λύσει τη συνεργασία της με τον Καρλ Χόεφκενς.

Η επιλογή της διοίκησης της Μπριζ να δώσει το προηγούμενο καλοκαίρι τα «ηνία» στον Καρλ Χόεφκενς είχε προκαλέσει εντύπωση, με δεδομένο πως ο τελευταίος δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ως προπονητής πρώτης ομάδας. Εντούτοις, χρίστηκε διάδοχος του Αλφρεντ Σρέντερ, όταν ο τελευταίος αναχώρησε για τον Αγιαξ.

Λίγους μήνες μετά, με τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα να μην είναι τα καλύτερα δυνατά, η ιεραρχία του συλλόγου έκρινε πως πρέπει να λήξει η συνεργασία των δύο πλευρών, απόφαση που λήφθηκε μετά και το 1-1 της Δευτέρας, στην αναμέτρηση με τη Λέουβεν. To αποτέλεσμα αυτό άφησε τους «μωβ» στην τέταρτη θέση, 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γκενκ.

Πάντως, ο 44χρονος τεχνικός οδήγησε την Μπριζ σε μια επιτυχημένη παρουσία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον σύλλογο του Βελγίου να τερματίζει δεύτερος πίσω από την Πόρτο, στο γκρουπ Β, και να έχει μπροστά του το εμπόδιο της Μπενφίκα, στη φάση των «16».