Αργεντινή - Μεξικό: Οι Αργεντινοί έδειραν καλύτερα!

Ο Οταμέντι στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Λοσάνο

i

Οταμέντι και Λοσάνο/ⒸΙntime

Αργεντινή - Μεξικό: Οι Αργεντινοί έδειραν καλύτερα!

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:41 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Οι Μεξικανοί άρχισαν το ξύλο αλλά οι Αργεντινοί ανέβασαν επίπεδο.

Ήταν δεδομένο ότι το κρίσιμο παιχνίδι της Αργεντινής με το Μεξικό θα ξεκινούσε με κλωτσιές και αγκωνιές. Αν επιτρεπόταν θα έβγαζαν και ...όπλα για να επιβληθούν. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Θύμισε συνάντηση δύο συμμοριών στον δρόμο. Ραντεβού για να αποδειχθεί ποιος είναι το αφεντικό. Ποιος είναι πιο μάγκας. Μία κλασική λάτιν μονομαχία στην οποία υπερέχει πάντα ο πιο σκληρός και αδίστακτος. 

Οι Μεξικανοί έριξαν την πρώτη αγκωνιά. Οι Αργεντίνοι ανταπάντησαν με τα συνήθη χτυπήματα τους. Όταν κάνουν τάκλιν συνήθως κινούνται προς την μπάλα. Όμως το βασικό τους στύλ είναι άλλο και το έχουν αναγάγει σε ...επιστήμη. Πλησιάζουν τον αντίπαλο, παραμένουν όρθιοι, πατούν το πόδι του ή τον ανατρέπουν με κλωτσιά χαμηλά. Σαν να του βάζουν τρικολοποδιά. Αυτό το κάνουν για να αποφύγουν τις κάρτες. Όταν βέβαια τους δίνεται η ευκαιρία πατούν στη συνέχεια τον αντίπαλο όταν είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Του δίνουν άμεσο μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αν χρειαστεί...

Οι Αργεντινοί δεν είναι Ουρουγουανοί που είναι οι πιο σκληροί στη Λατινική Αμερική. Οι παίκτες της «σελέστε» δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα. Μπορούν να σηκώσουν στον αέρα τον αντίπαλο, να του σπάσουν το πόδι, να τον «κόψουν» στην μέση και αν χρειαστεί να δαγκώσουν. Όπως έκανε στο παρελθόν ο Σουάρες. Χτυπούν όταν εκείνοι το κρίνουν σκόπιμο χωρίς απαραίτητα να έχουν προκληθεί. 

Οι Μεξικανοί βρίσκονται κάπου στην μέση. Τα βρώμικα τάκλιν αποτελούν βασικό μέρος του παιχνιδιού τους αλλά τους αρέσουν περισσότερο τα χτυπήματα με τα χέρια. Χτυπήσαν λοιπόν πρώτοι τους Αργεντινούς, ρίχνοντας αγκωνιά. Οι κατά συρροή ποδοσφαιρικοί "δολοφόνοι" της Αργεντινής, κυρίως οι αμυντικοί και οι μέσοι, τους είχαν βάλει πλέον στο δικό τους γήπεδο. Άρχισαν να κάνουν αυτά που ανέφερα παραπάνω. Κάποια στιγμή ο Λοσάνο έριξε κλωτσιά στο πρόσωπο του Μαρτίνες. Σαν καρατέκα. Οι παίκτες της «αλμπισελέστε» αμέσως έγιναν πιο σκληροί και άρχισε σταδιακά να φεύγει η μαγκιά από τους παίκτες του Μαρτίνο. Χθες κατάλαβα στο 100% γιατί το Μεξικό έχει πάντα πρόβλημα όταν αντιμετωπίζει την Αργεντινή. 

Ο Μέσι και οι συμπαίκτες έφαγαν ξύλο στο πρώτο ημίχρονο αλλά έριξαν περισσότερο. Πιο ύπουλο, που έριξε τη ψυχολογία των αντιπάλων. Θα το κάνουν και στη συνέχεια της διοργάνωσης. Κίτρινη κάρτα ο Αραούχο στο 22ο λεπτό. Κίτρινη ο Γκουντιέρες στο 50'. Κίτρινη ο Ερέρα στο 66. Κίτρινη ο Αλβαράδο στο 89'. Κίτρινη από την Αργεντινή αντίκρισε μόνο ο Μοντιέλ στο 43ο λεπτό. Όποιος δεν έχει παρακολουθήσει το ματς θα νομίζει ότι οι παίκτες του Σκαλόνι ήταν «Παναγίες» ενώ συνέβη το αντίθετο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μεξικανοί δεν είχαν τα κότσια τα συνεχίσουν. Οι Αργεντινοί είχαν κερδίσει την μάχη των ...συμμοριών. Όταν στην επανάληψη παίχθηκε κανονικό ποδόσφαιρο είδατε το αποτέλεσμα. Οι Αργεντινοί ήταν πιο δυνατοί και στην εξέδρα. Είχαν «τρελαθεί», βλέποντας την ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο να μην μπορεί να σκοράρει. Ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησίαζε και κάποια στιγμή ένας εξ αυτών παραλίγο να κάνει το άλμα για να μπει στον αγωνιστικό χώρο. 

Δεν ήταν τυχαίο που ο Μέσι αργότερα εκθείασε τους οπαδούς της Αργεντινής, τονίζοντας ότι η ομάδα αντλεί από αυτούς δύναμη. Οι Αργεντινοί γενικώς έδειξαν χθες, παίκτες και οπαδοί, ότι θα κάνουν τα πάντα για την κατάκτηση του τροπαίου. Κυρίως έδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί και μάγκες.