Υποκλίθηκε στον Μέσι ο Σκαλόνι: «Είναι ο καλύτερος στην ιστορία» (vid)

Λιονέλ Σκαλόνι

i

©PrtScr

Υποκλίθηκε στον Μέσι ο Σκαλόνι: «Είναι ο καλύτερος στην ιστορία» (vid)

Κώστας Τόπας 09:06 - 14.12.2022

Το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι έπλεξε μετά την πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο τεχνικός της «Αλμπισελέστε», Λιονέλ Σκαλόνι.

Ενα βήμα μακριά από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται η Αργεντινή, μετά την επικράτησή της με 3-0 επί της Κροατίας. Ο Λιονέλ Σκαλόνι φιλοδοξεί να γίνει ο τρίτος προπονητής μετά τους Σέσαρ Λουίς Μενότι και Κάρλος Μπιλάρδο που θα οδηγήσει την «Αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου.

Επειτα από το φινάλε της αναμέτρησης με τους Κροάτες, ο Σκαλόνι κλήθηκε να μιλήσει για την πρόκριση της Αργεντινής αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Γιορτάζουμε, είναι κάτι εξαιρετικά συναρπαστικό, αλλά υπάρχει ακόμα ένα βήμα να κάνουμε. Αυτή η στιγμή είναι για να διασκεδάσουμε, αλλά πρέπει ήδη να σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει. Προσπαθώ να μην ενθουσιάζομαι. Είμαι στην ονειρική θέση οποιουδήποτε Αργεντινού. Όταν χάσαμε από την Σαουδική Αραβία, ο κόσμος ήταν μαζί μας. Νιώσαμε τη στήριξη όλων και αυτό είναι ασύγκριτο. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο. Όλοι θέλουμε το κοινό καλό, είμαστε όλοι οπαδοί της αλμπισελέστε».

Αν ο Μέσι είναι ο καλύτερος στην ιστορία... Μερικές φορές φαίνεται ότι επειδή είμαστε Αργεντινοί το λέμε και βγάζουμε λίγο αργεντίνικο εγωισμό όταν λέμε ότι είναι ο καλύτερος στην ιστορία, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία. Το λέω εδώ και πολύ καιρό και έχω το προνόμιο με το προπονητικό μου επιτελείο και τους παίκτες μου να μπορώ να τον προπονώ και να τον βλέπω και είναι συναρπαστικό. Είναι συναρπαστικό γιατί κάθε φορά που τον βλέπεις δημιουργεί κάτι για σένα , δημιουργεί κάτι για τους συμπαίκτες του, δημιουργεί κάτι για τον κόσμο, και όχι μόνο τους Αργεντινούς. Είναι τύχη και προνόμιο να φοράει τη φανέλα της αλμπισελέστε».