Άρης: «Γέμισε» στον άξονα, άδειασε στις πλευρές

ΜΑΤΕΟ@Intime

Άρης: «Γέμισε» στον άξονα, άδειασε στις πλευρές

Αλέξης Σαββόπουλος 09:59 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 06.12.2022

Η επικείμενη προσθήκη του Νταρίντα και οι… εσωτερικές μεταγραφές αύξησαν τις επιλογές και την ποιότητα στη μεσαία γραμμή του Άρη.

Περισσότερες είναι πλέον οι λύσεις που έχει ο Άλαν Πάρντιου στη μεσαία γραμμή σε σημείο που είναι ο χώρος στον οποίο το ρόστερ εμφανίζει τη μεγαλύτερη υπεροπλία. Δεν είναι μόνο η καταλυτική παρουσία του Ετέμπο από τη στιγμή που ήρθε στη Θεσσαλονίκη έδωσε όγκο στον άξονα και κάλυψε μια μεγάλη τρύπα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μονιμοποίηση του Ματέο στα χαφ (τον είχε χρησιμοποιήσει και το καλοκαίρι στα φιλικά ο Μπούργος) και η απόλυτη προσαρμογή του στα νέα δεδομένα με το αδιάκοπο τρέξιμό του. Ο αργεντινός εκτελεί με συνέπεια αυτό που θέλει ο Άγγλος τεχνικός και μόνο κατά ανάγκη θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα στις πλευρές. 

Και δεν είναι μόνο αυτοί οι δυο. Αν ο Άρης ολοκληρώσει αυτή την εβδομάδα την προσθήκη και του Νταρίντα, ο Πάρντιου θα έχει μια ακόμη ποιοτική λύση στον άξονα για τις ανάγκες του 4-3-3 που θα παραμείνει ο βασικός σχηματισμός της ομάδας. Προσθέτοντας την επαναδραστηριοποίηση του Ντουκουρέ, έστω και αν έρχεται από τον πάγκο, την σαφή τακτική βελτίωση του Νταμπό όποτε αγωνίζεται, τον Ροντρίγκες που θα προσπαθήσει κι αυτός σιγά-σιγά να βρει τη θέση του (ο Άρης ακόμη διαθέτει έξι ξένους), και τον Μάνου Γκαρθία που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως εσωτερικός μέσος όσο και ως επιτελικός, ο προπονητής του Άρη βρίθει επιλογών στη μεσαία γραμμή ώστε να μην πονοκεφαλιάζει με πιθανές τιμωρίες και τραυματισμούς.

Αντίθετα μοιάζουν να μειώνονται οι λύσεις στα άκρα της επίθεσης μετά τον παροπλισμό του Μαντσίνι και την αλλαγή θέσης του Ματέο. 

Ο 61χρονος τεχνικός έχει μείνει με Ιτούρμπε και Καμάτσο ως κλασικούς winger (δίχως ουσιαστική προσφορά στο πρώτο μισό της σεζόν) και κατά ανάγκη μπορεί να χρησιμοποιήσει εκεί και τον Πάλμα που όμως δεν είναι η φυσική του θέση. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το club βρίσκεται σε αναζήτηση ενός εξτρέμ με έφεση στο ένας εναντίον ενός και βοήθεια στο σκοράρισμα…