Άρης: Η έναρξη της προετοιμασίας και οι… αστερίσκοι

Παίκτες Άρη

i

©Intime

Άρης: Η έναρξη της προετοιμασίας και οι… αστερίσκοι

Μια εβδομάδα πριν από την επιστροφή των παικτών του Άρη στο γήπεδο, το Sportal καταγράφει τα αρκετά ερωτηματικά στο ρόστερ και τους ελάχιστους σίγουρους.

Μια εβδομάδα πριν από την επιστροφή των παικτών του Άρη στο γήπεδο με ιατρικές εξετάσεις και τις πρώτες προπονήσεις, γίνεται φανερό ότι τουλάχιστον ως την επιστροφή της ομάδας από το Ισραήλ (25/6), οι εκκρεμότητες στο ρόστερ, πιθανότατα θα είναι περισσότερες από τις βεβαιότητες. Θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο ο Τόλης Τερζής δεν θα έχει την πλειοψηφία των παικτών στους οποίους θα στηριχθεί την επόμενη σεζόν και άρα δεν θα μπορεί να δουλέψει όπως θα ήθελε. Σε μεταγραφικό επίπεδο, καταβάλλεται προσπάθεια εντός της εβδομάδας να τελειώσουν 2-3 προσθήκες που είναι λίγο πιο προχωρημένες, ώστε να υπάρχει καινούργιο αίμα και να ενσωματωθεί σχετικά γρήγορα.

Εκεί που το τοπίο είναι ακόμη θολό είναι στο μέτωπο των αποδεσμεύσεων. Παρότι αρκετοί από τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο έχουν ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις του Άρη να μην συνεχίσει μαζί τους, οι διαδικασίες δεν είναι τόσο απλές και θα υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι. Στην κατηγορία αυτοί ανήκουν πέντε ποδοσφαιριστές. Αντρέ Γκρέι, Μπράιαν Νταμπό, Σέικ Ντουκουρέ, Μόουζες Οντουμπάτζο, Μάρβιν Πίρσμαν και Νικολά Ενκουλού. Για κάποιους από αυτούς γίνονται και δεύτερες σκέψεις και δεν αποκλείεται να παραμείνουν τελικά στο ρόστερ. Ίσως η μοίρα τους εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Το σίγουρο είναι ότι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, θα βρίσκονται κανονικά στην έναρξη της προετοιμασίας, θα εκκινήσουν με την ομάδα και το μέλλον τους θα ξεκαθαρίσει στην πορεία. Τέλος υπάρχει και το μέτωπο των πιθανών αποχωρήσεων με μεταγραφή. Πάλμα, Μαζικού και ίσως Φαμπιάνο ανήκουν στην κατηγορία αυτή και φυσικά θα πρέπει να βρίσκονται στην γραμμή της αφετηρίας, αν μέσα στην εβδομάδα δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Με αυτά τα δεδομένα, οι μοναδικοί σίγουροι για τους οποίους δεν υπάρχουν ερωτηματικά είναι οι Κουέστα, Εμπακατά, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ρουπ, Ματέο, Μάνου Γκαρθία (τραυματίας) και οι «μικροί» Σγούρος, Παναγίδης, Τανούλης. Από αυτούς μάλιστα Μπράμπετς (λόγω Εθνικής), Κουέστα (παντρεύεται) και Μάνου Γκαρθία (συνεχίζει την αποθεραπεία στην πατρίδα του) θα απουσιάσουν τις πρώτες μέρες.