Άρης: Ο γρίφος της μεσαίας γραμμής
i

©intime

Άρης: Ο γρίφος της μεσαίας γραμμής

Αλέξης Σαββόπουλος 08:10 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 08.10.2023

Παρά την ποσοτική ενίσχυση στον χώρο του κέντρου, τραυματισμοί και αστοχίες έχουν μετατρέψει σε γρίφο για τον Μάντζιο, την επιλογή των τριών παικτών που θα δώσουν ισορροπία στον νευραλγικό αυτό χώρο.

Στα χαρτιά αλλά και αριθμητικά, η μεσαία γραμμή του Άρη είναι ο χώρος που το καλοκαίρι έγιναν οι περισσότερες κινήσεις. Ίσως και παραπάνω από όσες ενδεχομένως να χρειαζόταν το club. Από την περσινή ομάδα, παρέμεινε ο Νταρίντα με τον Ντουκουρέ (παρότι υπήρχε αρχικά σκέψη να αποχωρήσει) και ανανέωσε ο Λούκας Ρουπ. Συν φυσικά τον Μάνου Γκαρθία που όμως λόγω της επέμβασης στον πρόσθιο χιαστό, ήταν γνωστό ότι δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τους πρώτους μήνες της σεζόν. Αποκτήθηκαν ο Ζαν Ζουλ, οι δυο Κροάτες Τζούρασεκ και Πάβισιτς, ο Ρούμπεν Πάρντο και τελευταία προσθήκη ο Βερστράτε. Συνολικά εννιά παίκτες δηλαδή για θεωρητικά τρεις θέσεις, αν υποθέσουμε ότι οι επιλογές έγιναν για να υποστηρίξουν σχηματισμό 4-3-3, σε όλες του τις παραλλαγές.

Τρεις μήνες μετά και παρά την πολυκοσμία, το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή του Άρη παραμένει ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, το οποίο καλείται να λύσει ο Άκης Μάντζιος. Εξελίχθηκε σε πρόβλημα για δυο λόγους. Ο ένας γιατί οι παίκτες που ήρθαν δεν μπήκαν στα παπούτσια όσων έφυγαν και ο δεύτερος γιατί ενέσκηψαν κάποιοι τραυματισμοί, που επέτειναν το πρόβλημα. Ο Μάνου Γκαρθία, θα επιστρέψει κάποια στιγμή τον Νοέμβριο αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα είναι, ο Ρουπ υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, ο Ζουλ με το πρόβλημα στο γόνατο ακόμη προσπαθεί να επιστρέψει και τον Τζούρασεκ καλά-καλά δεν τον έχουμε δει (κι αυτός λόγω τραυματισμών). Αν σε αυτό συνυπολογίζουμε την ανετοιμότητα του Πάρντο και την μέτρια εικόνα του Πάβισιτς, μας μένει ένας Νταρίντα, ο νεοφερμένος Βερστράτε και ο Ντουκουρέ με το ταλαιπωρημένο γόνατο. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ο Μάντζιος πρέπει να βρει την ιδανική τριπλέτα που θα του προσφέρει μια ισορροπία στη μεσαία γραμμή, ανάλογα με τον αντίπαλο φυσικά και την τακτική που θέλει να ακολουθήσει. Υπόθεση που εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο, λόγω και των τραυματισμών.

Ο Έλληνας τεχνικός ευελπιστεί ότι στη διακοπή θα έχουν τουλάχιστον καταφέρει να αποθεραπευτούν πλήρως ο Τζούρασεκ με τον Ζουλ ώστε να έχει δυο επιπλέον επιλογές στο «6» και στο «8», να προσαρμοστεί περισσότερο ο Βερσράτε που ήρθε και έπεσε κατευθείαν στα βαθιά και να καλύψει το χαμένο έδαφος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης ο Πάρντο. Το μεγάλο πρόβλημα όμως μετά και τον τραυματισμό του Ρουπ, είναι ο παίκτης που θα παίξει πίσω από τον Μορόν, καθώς κανείς δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ίσως μόνο ο Νταρίντα, αλλά για να δοκιμαστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι Τζούρασεκ και Ζουλ ώστε να προωθηθεί ο Τσέχος στο «10». Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η διακοπή των τριών εβδομάδων υπήρξε ευεργετική για τον Άρη…